İyiliği çoğaltmak için çalışmalı

İnsan bu dünyaya imtihan olmak ve cenneti kazanmak için gönderilmiş. İlim öğrenmeli ve güzel ameller işlemeli. Her ne kadar birçok insan çok para kazanmayı, mal mülk sahibi olmayı, iyi giyinmeyi, lezzetli şeyler...

İnsan bu dünyaya imtihan olmak ve cenneti kazanmak için gönderilmiş. İlim öğrenmeli ve güzel ameller işlemeli. Her ne kadar birçok insan çok para kazanmayı, mal mülk sahibi olmayı, iyi giyinmeyi, lezzetli şeyler yemeyi ve bol bol gezmeyi, keyif çatmayı hayatın gayesi kabul etse de… Hayat keyif sürme ve rahat yaşama yeri değil.

Üstat Necip Fazıl ne güzel söyler:

“Hasis sarraf kendine bir kese diktir;

Kabirde ne lazımsa onu biriktir.

Dünya fani. Gelen gidiyor, giden gelmiyor. Bu hakikat bize gösteriyor ki dünya bir han, insan bir yolcu; gelen geçer, konan geçer. Yolcu gideceği yeri düşünmeli ve yol hazırlığı yapmalı. 

İnsanın dünyaya gönderilme sebebi, ilim öğrenmekle tekâmül etmek, olgunlaşmak ve ebedi cenneti kazandıracak sevaplar işlemektir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çanakkale ruhu kazandıracak ders kitapları lazım 25 Nisan 2024 | 100 Okunma Eğitimde iktidar kim 18 Nisan 2024 | 447 Okunma Ders kitaplarında milli manevi değerler yerine pozitivist, materyalist, ateist anlayışın dayatılması 14 Nisan 2024 | 218 Okunma 2002 RUHUYLA YENİDEN BAŞLAMALIYIZ 11 Nisan 2024 | 187 Okunma ÇIĞLIK: Seçimin galibi materyalist eğitim 04 Nisan 2024 | 580 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar