İslam ile medeniyetimizi yeniden inşa etme gayreti ve Necip Fazıl

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Erkan Kavaklı'nın bugünkü (26.05.2022)'' İslam ile medeniyetimizi yeniden inşa etme gayreti ve Necip Fazıl'' başlıklı yazısı.

Onu 1974 yılında MTTB’de ilk defa yakından gördüm. Ufak tefek yapılı bir ihtiyar kapıdan girdi. Arkadaşlarla girişte sandalyelere oturmuş sohbet ediyorduk. Geleni görünce ayağa kalktık. 

Kendisini; 1969 yılında rahmetli Necmettin Erbakan, Konya’dan bağımsız milletvekili adayı olup Belediye Meydanında miting düzenlediği zaman görmüştüm. Etkili ve güzel bir konuşma yapmıştı. 

Rahmetli Mehmet Şevket Eygi’nin çıkardığı Bugün gazetesinde “Çerçeve” serlevhalı fıkra yazıları kaleme alırdı. Büyük bir şairin gazetede resimlerini görmek, kürsülerden konuşmalarını dinlemekle yakından görmek arasında çok önemli bir fark vardı. 

Kürsüde gördüğüm dev hatip, karşımda mütevazı bir ihtiyara dönüşmüştü. Elini öpüp öpmediğimizi hatırlamıyorum ama hepimiz ayağa kalkıp ona saygı gösterdik.

“Namaza başladım gençler” demişti, ayağına mest giymişti. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Böl ve yönet CHP-DEM ittifakı 28 Mart 2024 | 162 Okunma Zihin köleliği ve müfredat çalışmaları 21 Mart 2024 | 156 Okunma “Tevhit diliyle fen bilimlerini anlatmak insanlığı kurtaracak, bir çağ kapanacak” 14 Mart 2024 | 287 Okunma Biyoloji müfredatı: Dağ fare doğurmasın 07 Mart 2024 | 179 Okunma DEM Parti milletvekili ve laiklik üzerinden İslam düşmanlığı 02 Mart 2024 | 215 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar