İmam hatipler ve geleceği inşa etme davamız

Hafta sonu ÖNDER (İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği) Genel Kuruluna katıldım. Ali Emirî Kültür Merkezi’ndeki salon dopdolu idi. Salonun girişinde ÖNDER eskimez Başkan İbrahim Solmaz ile selamlaştık....

Hafta sonu ÖNDER (İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği) Genel Kuruluna katıldım. Ali Emirî Kültür Merkezi’ndeki salon dopdolu idi. Salonun girişinde ÖNDER eskimez Başkan İbrahim Solmaz ile selamlaştık. Eski günleri andık.

28 Şubat sürecinde imam hatip ortaokulları kapatılmış, imam hatip liselerinin önüne polis konarak başı örtülü öğrenciler okula alınmamış, üniversite sınavlarına girişte imam hatipli ve meslek liseli öğrencilerin 15 puanı (katsayı engeli) kırılmaya başlanmıştı. 

2001 yılı şubat ayı. Eyüp İmam Hatip Lisesi’nde öğretmendim. Okulun önüne polis kondu ve başörtülü öğrenciler okula alınmadı. Öğrenciler yasağı protesto eylemlerine başladılar. Vicdanımın sesine kulak vererek öğrencileri destekledim. Öğrenci eylemlerini yazıya dönüştürdüm, Yeni Akit’te yazı ve haber yaptım. 

O günün İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey bizzat okula geldi, öğretmenleri topladı ve başörtüsü yasağına karşı çıkanları tehdit etti:

“Kızların başını örtmesini savunanlar, İstanbul’da benimle çalışamazlar, İstanbul’dan sürülmeleri için iki satır yazı yazmaktan çekinmem.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Böl ve yönet CHP-DEM ittifakı 28 Mart 2024 | 167 Okunma Zihin köleliği ve müfredat çalışmaları 21 Mart 2024 | 156 Okunma “Tevhit diliyle fen bilimlerini anlatmak insanlığı kurtaracak, bir çağ kapanacak” 14 Mart 2024 | 287 Okunma Biyoloji müfredatı: Dağ fare doğurmasın 07 Mart 2024 | 179 Okunma DEM Parti milletvekili ve laiklik üzerinden İslam düşmanlığı 02 Mart 2024 | 215 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar