İkra şuuruyla uyanmış eğitimcilere ihtiyacımız var

Eğitimi, Fulbrigt bataklığından ve materyalist anlayıştan Milli Eğitimi bakanları değil, “ikra” şuuru ile uyanmış eğitimciler kurtarabilir ve kalite kazandırabilir. İkra ile Uyanmak isimli...

Eğitimi, Fulbrigt bataklığından ve materyalist anlayıştan Milli Eğitimi bakanları değil, “ikra” şuuru ile uyanmış eğitimciler kurtarabilir ve kalite kazandırabilir. İkra ile Uyanmak isimli kitabındaeğitimci yazar Behcet Gülenay eğitimdeki eksik ve noksanlara dikkatimizi çekiyor ve yapılması gerekenleri anlatıyor. 

Vahiy kültürüne ve ikra bilincine sahip bir eğitimci Gülenay. Şiir, masal, roman, biyografi türünde eserler kaleme almış. 

Eğitimin insana güzel ahlâk ve kemal kazandırması gerektiğini vurguluyor. 

Tam da Milli Eğitim Bakanı olacak şuurda bir eğitimci. 

“Eğitim, ahlâkî tekâmül kazandırmalı. Eğitimci güvenilir olmalı, güvenilen insanlar yetiştirmeli. İnsan ahlâkı kadar insandır. İnsan yaşadığını söylemeli, yapmadıklarını söylemeli.” (s.60-62)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eğitimde iktidar kim 18 Nisan 2024 | 447 Okunma Ders kitaplarında milli manevi değerler yerine pozitivist, materyalist, ateist anlayışın dayatılması 14 Nisan 2024 | 218 Okunma 2002 RUHUYLA YENİDEN BAŞLAMALIYIZ 11 Nisan 2024 | 187 Okunma ÇIĞLIK: Seçimin galibi materyalist eğitim 04 Nisan 2024 | 580 Okunma En sevilen öğretmen Hz. Muhammed (sav) çocukları sevdi ve eğitti 31 Mart 2024 | 97 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar