Gözümüzün önünde bunca mucize varken

Almanya’da din dersine giriyordum. Derste Allah’ın insanları önemsediğini beyin, göz, kalp gibi mucize organlarla donattığını; parmak, yüz, avuç içi, göz retinası, beyin hücreleri gibi...

Almanya’da din dersine giriyordum. Derste Allah’ın insanları önemsediğini beyin, göz, kalp gibi mucize organlarla donattığını; parmak, yüz, avuç içi, göz retinası, beyin hücreleri gibi organlarımıza özel imza attığını anlattım, ekledim:

“Parmak izimiz biricik kimseye benzemez, yüzümüz çok özel, kimse plaka takmaz, göz retinamız bize özeldir. Beyindeki 100 milyar sinir hücresi özeldir, fabrikasyon hücre yok. İnsan çok özel ve değerli. Bu sebeple Yüce Mevlâ peygamberler göndererek kendisini bize tanıtmış, bizden kendisine kulluk etmemizi istemiş ve peygamberleri mucizelerle desteklemiş.”

Cem adında haylaz bir öğrencim vardı. 7. sınıf, ergenlik çağına yeni girmiş, uzun boylu, başında kavak yelleri. İtiraz etmeyi ve derste tartışma çıkarmayı çok severdi. Dersteki monotonluğu bozduğu ve dikkatleri toplamaya yardım ettiği için onun itiraz ve sorularına hoşgörü ile yaklaşırdım. 

Cem, elini kaldırmadan itirazı bastı:

“Mucize diye bir şey yoktur. Peygamberler de insan...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eğitimde iktidar kim 18 Nisan 2024 | 447 Okunma Ders kitaplarında milli manevi değerler yerine pozitivist, materyalist, ateist anlayışın dayatılması 14 Nisan 2024 | 218 Okunma 2002 RUHUYLA YENİDEN BAŞLAMALIYIZ 11 Nisan 2024 | 187 Okunma ÇIĞLIK: Seçimin galibi materyalist eğitim 04 Nisan 2024 | 580 Okunma En sevilen öğretmen Hz. Muhammed (sav) çocukları sevdi ve eğitti 31 Mart 2024 | 97 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar