Eğitim penceresinden Ak Parti ve Erdoğan

Ak Parti eğitimde birçok iyiliğe imza attı. İnsanlar nimete çabuk alışıyor, dünkü sıkıntıları unutuyor, hep yeni hayaller peşinde koşuyor, yeni şeyler istiyor. Gençler 28 Şubat sürecinde...

Ak Parti eğitimde birçok iyiliğe imza attı. İnsanlar nimete çabuk alışıyor, dünkü sıkıntıları unutuyor, hep yeni hayaller peşinde koşuyor, yeni şeyler istiyor. Gençler 28 Şubat sürecinde dindarların yaşadığı sıkıntıları hatırlamıyor, bizim gibi ak saçlılar o günleri hatırladıkça Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti’ye dualar ediyor ve iyilikleri minnetle anıyorlar. 

Geçen hafta Denizli’deydim. Hafta boyunca 19 konferans verdim. Öğrenciler, veliler ve öğretmenlerle sohbet ettik. İmam hatip lise ve ortaokulları, sosyal bilimler lisesi, çok programlı liseler… 

Öğrencilere eğitim alanındaki iyileşmeleri anlattım; biz zor zamanlarda yetiştik, sizin yapmanız gereken şeyler kolay, dedim. Nasıl kolay diye soran öğrencilere şunları söyledim:

1.Ak Parti ülkenin her tarafını üniversite ve meslek yüksek okulları ile donattı. 50 yıl önce ben üniversite sınavlarına girdiğimde sadece İzmir, İstanbul, Ankara ve Erzurum’da üniversite vardı. Bugün üniversite olmayan il yok. Bugün üniversiteli olmak kolay.

2. Meslek lisesi mezunlarına uygulanan katsayı zulmünü kaldırdı. 28 Şubat sürecinde meslek lisesi ve imam hatip lisesi öğrencileri, üniversiteye giriş sınavında 15 puan kaybediyordu. 15 puan kolay aşılır bir engel değildi. Recep Tayyip Erdoğan bir imam hatipli ve meslek lisesi mezunu olarak bu engeli kaldırdı. Bugün herkes eşit şartlara sahip, kaç soru yaparsanız o kadar puan alırsınız.

3. Başörtüsü zulmünü kaldırdı. Ak Parti öncesinde başını örtmek isteyen okula gidemezdi. 26 Şubat 1997’de Eyüp İmam Hatip Lisesi’ne başörtüsü yasağı gelmişti, başı örtülü öğrencilerim okula alınmadı ve sınıfta kaldılar. Zamanın Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, başı örtülü üniversite okumak isteyen Arabistan’a gitsin, demişti. Arabistan’a giden oldu mu bilmiyorum ama Viyana’ya, Ukrayna’ya, Bulgaristan’a gidip üniversite okuyan çok başörtülü öğrenci oldu. Wonder vasıtasıyla Viyana’da öğrencilerle buluşup sohbet etmiştim. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Böl ve yönet CHP-DEM ittifakı 28 Mart 2024 | 116 Okunma Zihin köleliği ve müfredat çalışmaları 21 Mart 2024 | 156 Okunma “Tevhit diliyle fen bilimlerini anlatmak insanlığı kurtaracak, bir çağ kapanacak” 14 Mart 2024 | 287 Okunma Biyoloji müfredatı: Dağ fare doğurmasın 07 Mart 2024 | 179 Okunma DEM Parti milletvekili ve laiklik üzerinden İslam düşmanlığı 02 Mart 2024 | 215 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar