Darbeler, Masonlar ve 15 Temmuz Destanı

Darbeler, Osmanlı Devleti’ni bölmek, parçalamak ve yok etmek için Batı emperyalizminin başlattığı stratejik savaşlardır. Mason locaları üzerinden örgütlenen ve özellikle İngiltere tarafından...

Darbeler, Osmanlı Devleti’ni bölmek, parçalamak ve yok etmek için Batı emperyalizminin başlattığı stratejik savaşlardır. Mason locaları üzerinden örgütlenen ve özellikle İngiltere tarafından desteklenen darbeciler ilk darbeyi Sultan Abdülaziz’e vurdular.

1876 darbesini İngiliz büyükelçisi Sir Henry Elliot organize etti.

Darbe komitesi içinde yer alan Sadrazam Mithat Paşa mason ve dönme idi, bugünlerdeki moda ifadesiyle beyaz Türk. Devleti bunca yıl Al-i Osman yönetmiş, bundan sonra Al-i Mithat yönetse ne olur, diyen adam. Sultan Abdülaziz, Avrupalıların ve iç muhalefetin baskıları ile onu 1872 yılında sadrazamlığa getirdi.

İç muhalefet denilen şey de yine mason localarından organize edilen ve Avrupalıların besleyip kışkırttığı Yeni Osmanlılar Cemiyeti. Cemiyetin daha sonraki yıllarda İttihat ve Terakki’ye, Cumhuriyet döneminde CHP’ye dönüştüğünü belirtelim. 

Yeni Osmanlılar Cemiyeti üyeleri, o dönemin şöhretleri Keçecizade Fuat Paşa, Mithat Paşa, Ahmet Vefik Paşa, Namık Kemal, Ziya Paşa, Şehzade Beşinci Murad “1.Proodos (İlerleme) Yunan Locası”na üye idiler. (Üst Akıl, Murat Akan, Hayat yayınları, s.57)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Böl ve yönet CHP-DEM ittifakı 28 Mart 2024 | 111 Okunma Zihin köleliği ve müfredat çalışmaları 21 Mart 2024 | 156 Okunma “Tevhit diliyle fen bilimlerini anlatmak insanlığı kurtaracak, bir çağ kapanacak” 14 Mart 2024 | 287 Okunma Biyoloji müfredatı: Dağ fare doğurmasın 07 Mart 2024 | 179 Okunma DEM Parti milletvekili ve laiklik üzerinden İslam düşmanlığı 02 Mart 2024 | 215 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar