Çanakkale ruhu ve şehit öğretmen Ahmet Rıfkı

Şanlı Çanakkale Zaferinin üzerinden 107 yıl geçti. Bu yıl zafer kutlamaları yapılırken, 18 Mart Çanakkale Köprüsü de açılacak. 253 bin şehidin canı pahasına kazanılan muhteşem...

Şanlı Çanakkale Zaferinin üzerinden 107 yıl geçti. Bu yıl zafer kutlamaları yapılırken, 18 Mart Çanakkale Köprüsü de açılacak. 

253 bin şehidin canı pahasına kazanılan muhteşem zafer, bizi biz yapan değerleri en iyi anlatan şanlı hatıralar zinciridir. Mananın maddeden üstün olduğunu, imanın çeliği yenebileceğini, vatan ve şehitlik aşkının dünyanın en güçlü ordularını dize getirebileğini fevkalade güzel ispatlar. Özellikle eğitimcilerimiz Çanakkale Savaşlarını ve orada zafer kazanan atalarımızın dayandığı iman gücünü çok iyi anlatmalılar.

Bugün vatan sevgisi ve şehitlik ruhunu çok iyi anlatan şehit Öğretmen Ahmet Rıfkı’nın hikâyesini sizlerle paylaşacağım.

Vefa Lisesi Fransızca öğretmeni okula gelir, koridorlar bomboştur, her gün yeri göğü inleten öğrenci çığlıklarından eser yoktur. Okul oğul vermiş arı kovan gibidir. 9. sınıfa dersi vardır, sınıfa girer, hiç kimse ayağa kalkmaz, selam verir, kimse almaz, soru sorar kimse cevap vermez.

Sert bir sesle neden böyle yaptıklarını sorar....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çanakkale ruhu kazandıracak ders kitapları lazım 25 Nisan 2024 | 105 Okunma Eğitimde iktidar kim 18 Nisan 2024 | 447 Okunma Ders kitaplarında milli manevi değerler yerine pozitivist, materyalist, ateist anlayışın dayatılması 14 Nisan 2024 | 218 Okunma 2002 RUHUYLA YENİDEN BAŞLAMALIYIZ 11 Nisan 2024 | 187 Okunma ÇIĞLIK: Seçimin galibi materyalist eğitim 04 Nisan 2024 | 580 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar