Batı’nın sömürge aracı olarak eğitim Yabancı dille eğitim sömürge ülkesinde yapılır

 Afrika’da Sömürgecilik ve Eğitim isimli eseri Milli Eğitim Bakanı Prof. Mahmut Özer’in okumasını isterim. Prof. İsmail Aydoğan ve Dr. Mutlu Sadık Fidan kaleme almışlar kitabı. “Yabancı dille...

 

Afrika’da Sömürgecilik ve Eğitim isimli eseri Milli Eğitim Bakanı Prof. Mahmut Özer’in okumasını isterim. Prof. İsmail Aydoğan ve Dr. Mutlu Sadık Fidan kaleme almışlar kitabı. 

Yabancı dille eğitimin Batılı sömürgeciliğe nasıl hizmet ettiğini anlatıyor. Üç ciltlik eser, yoğun bir araştırma sonucu kaleme alınmış.” 

Kitabın tek eksiği Türkiye’de Fransızca, Almanca, İngilizce eğitim yapan okulların Batılı sömürgecilere nasıl hizmet ettiğini ele almamış olması. 

Fransızca eğitim yapan Galatasaray Lisesi ve diğer liseler, Almanca eğitim yapan İstanbul Lisesi ve diğer liseler, İngilizce eğitim yapan TED Kolejleri ve diğer kolejler, bir papaz tarafından kurulan Robert Koleji, Galatasaray Üniversitesi, Alman-Türk Üniversitesi; ODTÜ, Boğaziçi Üniversitesi’nin nasıl milletine yabancı aydın ürettiği ve beyin göçüne nasıl hizmet ettiğini ele almıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çanakkale ruhu kazandıracak ders kitapları lazım 25 Nisan 2024 | 115 Okunma Eğitimde iktidar kim 18 Nisan 2024 | 447 Okunma Ders kitaplarında milli manevi değerler yerine pozitivist, materyalist, ateist anlayışın dayatılması 14 Nisan 2024 | 218 Okunma 2002 RUHUYLA YENİDEN BAŞLAMALIYIZ 11 Nisan 2024 | 188 Okunma ÇIĞLIK: Seçimin galibi materyalist eğitim 04 Nisan 2024 | 583 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar