Marifet ve fazilet kazandıran eğitim ve geleceğin inşası

Bir hafta boyunca Konya’daki okullarda başarı, motivasyon ve zekâ gelişimi seminerleri verdim. Oldukça iyi bir eğitim kadrosu ve çok iyi bir eğitim atmosferi gördüm. Okullardaki eğitim akademik zekâyı kullanmaya...

Bir hafta boyunca Konya’daki okullarda başarı, motivasyon ve zekâ gelişimi seminerleri verdim. Oldukça iyi bir eğitim kadrosu ve çok iyi bir eğitim atmosferi gördüm. 

Okullardaki eğitim akademik zekâyı kullanmaya bağlı. Herkes 100 milyar nörondan oluşan bir beyne sahip. Beyin, bilgilerin sinaptik bağlantılar hâlinde nöronlar arasına kaydeder, her türlü bilgi zihinsel zekâyı güçlendirir. Nöron sayısı bakımından Hans ile Hasan, Abraham ile İbrahim, Eva ile Havva, Meryem ile Marya arasında fark yoktur. İsterse Hasan, İbrahim, Havva ve Meryem; daha çok çalışıp daha fazla beyin ağları örerek Hans, Abraham, Havva ve Meryem’i geçebilir; Türkiye yeniden şahlanıp dünyanın en gelişmiş ülkesi olabilir. Öğrencilerden Hans, Abraham, Josef, Elizabet ve Marya’yı  geçme kararı almalarını istedim ve onları geçme sözü aldım. 

Ziyaret ettiğim Mustafa İlboğa Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin tamamı hafız. Böyle bir imam hatip lisesini yeni keşfettim. Öğrenciler son derece edepli, ahlaklı ve çalışkan. Zayıfı olan öğrenci yok, okulda hiçbir disiplin olayı söz konusu değil. Not ortalaması 93 küsur olan öğrenciler var. Okul Müdürü Ahmet Erol son derece kibar, çalışkan, nazik ve fedakâr bir insan. Öğrencileri ile gece gündüz ilgileniyor. Okul, Diyanet ile anlaşmış, Diyanet hafız hocalar görevlendirmiş, hafızlıklarını kaybetmemeleri için öğrencileri sabah akşam dinliyorlar. Kur’an, hadis, fıkıh, siyer derslerinin yanı sıra matematik, fizik, kimya, biyolojiyi iyi bilen gençler yetişiyor. Hem din hem fen ilimlerini çok iyi öğreniyorlar. 

Tahir Büyükkörükçü İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilere hitap ettim, konuşmamı büyük bir ilgi ile dinlediler. Geleceğe hazırlanma sözü verdiler. Arapça ağırlıklı bir okul. Hazırlık sınıfı var, öğrenciler hazırlıkta Arapça öğreniyor ve yurtdışında pratik yapıyor; alanlarında çok iyi yetişiyorlar. Okul; erdemli ve bilgili gençler yetiştiriyor.

“Çünkü milletlerin ikbali için evladım,

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Böl ve yönet CHP-DEM ittifakı 28 Mart 2024 | 116 Okunma Zihin köleliği ve müfredat çalışmaları 21 Mart 2024 | 156 Okunma “Tevhit diliyle fen bilimlerini anlatmak insanlığı kurtaracak, bir çağ kapanacak” 14 Mart 2024 | 287 Okunma Biyoloji müfredatı: Dağ fare doğurmasın 07 Mart 2024 | 179 Okunma DEM Parti milletvekili ve laiklik üzerinden İslam düşmanlığı 02 Mart 2024 | 215 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar