Bütün çağların en etkili ve en erdemli eğitimcisi ve Suffe Okulu

Eğitimde model arayan, başarılı ve erdemli nesiller yetiştirmek isteyen, dünyanın gelmiş geçmiş en başarılı eğitimcisini örnek almalı.Bütün devirlerin en başarılı ve en etkili eğitimcisi...

Eğitimde model arayan, başarılı ve erdemli nesiller yetiştirmek isteyen, dünyanın gelmiş geçmiş en başarılı eğitimcisini örnek almalı.

Bütün devirlerin en başarılı ve en etkili eğitimcisi Hz. Muhammed aleyhisselâmdır. 

En Sevilen Öğretmen (sav), kendisine indirilen Kur’an’ı okudu, manasını yaşadı, anlattı, çağını değiştirdi. Kitap ilim taşıyıcısıdır. En Sevilen Öğretmen (sav) Medine’ye hicret edince Suffe Okulu adı verilen bir okul açtı. Okumayı, öğrenmeyi, ilim tahsil etmeyi, öğrenci yetiştirmeyi ibadet kabul etti. Allah’ı, ahireti, adalet ve hakikati anlattı. Suffe Okulu yatılı idi, dersler camide yapılıyordu. 

Okulunu kurucu müdürü ve öğretmeni Hz. Muhammed (sav) idi. Okuma, kitap ve ilim kültürü olmayan bir topluma geldi, okuma kültürünü başlattı. Önce gönülleri fethetti sonra beyinleri ilim ile aydınlattı. Herkesin en çok sevdiği öğretmen oldu. 

Okulu, gazetesi, kitabı, öğrenme kültürü bulunmayan bir topluma öğretmenlik yaptı. Cahil bir toplumu bilginler ve erdemliler toplumuna çevirdi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çanakkale ruhu kazandıracak ders kitapları lazım 25 Nisan 2024 | 97 Okunma Eğitimde iktidar kim 18 Nisan 2024 | 447 Okunma Ders kitaplarında milli manevi değerler yerine pozitivist, materyalist, ateist anlayışın dayatılması 14 Nisan 2024 | 218 Okunma 2002 RUHUYLA YENİDEN BAŞLAMALIYIZ 11 Nisan 2024 | 187 Okunma ÇIĞLIK: Seçimin galibi materyalist eğitim 04 Nisan 2024 | 580 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar