28 Şubat’tan bugüne imam hatipler

28 Şubat 1997’den bugüne 20 geçti. Eyüp İmam Hatip Lisesi’nin önüne Vali Erol Çakır’ın emriyle polis koyup başörtülü öğrencileri okula almayan zihniyeti unutmam mümkün değil. Sadece...

28 Şubat 1997’den bugüne 20 geçti. Eyüp İmam Hatip Lisesi’nin önüne Vali Erol Çakır’ın emriyle polis koyup başörtülü öğrencileri okula almayan zihniyeti unutmam mümkün değil. Sadece Eyüp İmam Hatip’in değil, bütün Türkiye’de başını örtenlere ülkeyi zindan etmişti Orgeneral Çevik Bir ve ekibi. Cunta; hak, hukuk, demokrasi, insan hakları, AB kriterleri dediğimiz şeyleri paspas yapıp çiğnedi. Başını örten öğrenciler üniversitelerden ve bütün okullardan atıldılar. 

Eyüp Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin 28 Şubat sürecinden önce 5.000 öğrencisi vardı, süreçte öğrenci sayısı 800’e indi. İki binden fazla öğrencisi olan Küçükköy İmam Hatip Lisesi kapatıldı, Atatürk Lisesi’ne çevrildi. İmam hatiplere öğrenci gitmemesi için üniversite sınavında meslek lisesi öğrencilerinin 15 puanını kırdılar, ilahiyatların kontenjanlarını daralttılar, bazı ilahiyatlar hiç öğrenci almadı. 

Bugün Eyüp İmam Hatip Lisesi’nin de Küçükköy İmam Hatib’inin iki binden fazla öğrencisi var.

Bir ay önce Alanya’ya kitap fuarına gittim. Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, Antalya Valisinin, kaymakam ve belediye başkanlarına imam hatip lisesi ve ortaokul açmaları için gayret göstermelerini istediğini anlattı. 

28 Şubat sürecinde İstanbul Valisi Erol Çakır, başını örten öğrencilerin okullara alınmaması için emir vermişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Böl ve yönet CHP-DEM ittifakı 28 Mart 2024 | 152 Okunma Zihin köleliği ve müfredat çalışmaları 21 Mart 2024 | 156 Okunma “Tevhit diliyle fen bilimlerini anlatmak insanlığı kurtaracak, bir çağ kapanacak” 14 Mart 2024 | 287 Okunma Biyoloji müfredatı: Dağ fare doğurmasın 07 Mart 2024 | 179 Okunma DEM Parti milletvekili ve laiklik üzerinden İslam düşmanlığı 02 Mart 2024 | 215 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar