Mucize organ beyin, mucize eylem öğrenme ve deist anlayış

Salı günü Çekmeköy Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği eğitim programına katıldım. “En Sevilen Öğretmen Hz. Muhammed (sav) ve Eğitim Metotları” konulu tebliğimi...

Salı günü Çekmeköy Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği eğitim programına katıldım. “En Sevilen Öğretmen Hz. Muhammed (sav) ve Eğitim Metotları” konulu tebliğimi takdim ettim. Öğretmenler, okullarda yeni bir nesil ile karşı karşıya olduklarını, “deist” düşünceli öğrencilerle karşılaştıklarını söylediler.

Sohbet sırasında Müslümanın deist olamayacağını, şüpheleri olabileceğini, onları aydınlatmamız gerektiğini ifade ettim. “Allah beni yarattı, işlerime karışmaz” düşüncesi İslamî bir anlayış değil çünkü Allah insanı çok özel yaratmış, dünyaya imtihan için göndermiş. 

İnsan çok özel, çok önemli bir varlık, yeryüzü halifesi ve biricik, çok önemli sorumlulukları var. Allah’ın insana önem verdiğini, değer verdiğini, özel olarak yarattığını, bu sebeple sorumluluklar verdiğini anlatmak gerekir.

Her çocuk çok yetenekli dünyaya gelir, der Prof. Gerald Hüter, Jedes Kind Hochbegabt isimli kitabında. Allah, dünyaya gelirken her çocuğa 120 milyar nörondan meydana gelen çok özel bir beyin hediye ediyor. 

Beyin bir mucize, özel hücrelerden meydana geliyor ve çok yetenekli. Sadece insan okur, öğrenir, düşünür, düşündüklerini planlar ve yapar. Beyin vücut organları ile bağlantılıdır, organlarımızın nasıl kullanılacağına karar verir, onları yönetir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çanakkale ruhu kazandıracak ders kitapları lazım 25 Nisan 2024 | 96 Okunma Eğitimde iktidar kim 18 Nisan 2024 | 447 Okunma Ders kitaplarında milli manevi değerler yerine pozitivist, materyalist, ateist anlayışın dayatılması 14 Nisan 2024 | 218 Okunma 2002 RUHUYLA YENİDEN BAŞLAMALIYIZ 11 Nisan 2024 | 187 Okunma ÇIĞLIK: Seçimin galibi materyalist eğitim 04 Nisan 2024 | 580 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar