Eğitim reformu, öğretmen yetiştirme meselesi

Eğitim 2023 Vizyonu yeni ve iyi bir hamle. Bakan Prof. Ziya Selçuk sistemi silkeliyor ve yeni önerilerde bulunuyor. Eski sistemle geldiğimiz yer belli, eğitimde cesur hamleler gerekli, bakanı desteklenmeliyiz. Eğitimin kalbi öğretmendir....

Eğitim 2023 Vizyonu yeni ve iyi bir hamle. Bakan Prof. Ziya Selçuk sistemi silkeliyor ve yeni önerilerde bulunuyor. Eski sistemle geldiğimiz yer belli, eğitimde cesur hamleler gerekli, bakanı desteklenmeliyiz. 

Eğitimin kalbi öğretmendir. Eğitim fakülteleri yeniden ele alınmalı.

Kendi medeniyet anlayışımıza ve kültürümüze dayalı bir eğitim anlayışı geliştirmeliyiz. Batı’nın kültürel değerleri ile bizim değerlerimizi çok farklı. Kendi değerler sistemimize göre öğretmen yetiştirmeliyiz. 

Eğitim fakültelerinde öğretmen adaylarına inanç ve kültürel değerlerimizi anlatan temel eserler mutlaka okutulmalı. Kur’an ve getirdiği ezeli mesaj, En Sevilen Öğretmen Hz. Muhammed’in (sav) eğitim anlayışı, Mevlâna ve Mesnevî’si, Yunus Emre ve tasavvuf anlayışı, Hacı Bektaş Veli ve Makalat’ı, İbn Haldun’un Mukaddemesi, Nizamülmülk’ün Siyasetnamesi, Bediüzzaman’ın Sözleri, Mehmet Akif’in Safahat’ı, Necip Fazıl’ın Çilesi, Nurettin Topçu’nun Maarif Davası, Cemil Meriç’in Bu Ülke’si, Prof. Osman Turan’ın Türk Cihan Hakimiyeti Mefkuresi, Osman Gazi- Fatih Sultan Mehmet –Yavuz Sultan Selim- Kanuni Sultan Süleyman gibi devlet adamları ve Osmanlı’nın devlet ve adalet anlayışı okutulmalı ve benimsetilmeli. 

Müslümanların ilim dünyasına kazandırdığı değerler öğretilmeli. 17. yüzyıldan itibaren bilim ve teknoloji yarışından koptuk, ilim ve teknoloji yarışına yeniden girmeliyiz. Yeni bir İslam medeniyeti inşa etme davamız olmalı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eğitimde iktidar kim 18 Nisan 2024 | 447 Okunma Ders kitaplarında milli manevi değerler yerine pozitivist, materyalist, ateist anlayışın dayatılması 14 Nisan 2024 | 218 Okunma 2002 RUHUYLA YENİDEN BAŞLAMALIYIZ 11 Nisan 2024 | 187 Okunma ÇIĞLIK: Seçimin galibi materyalist eğitim 04 Nisan 2024 | 580 Okunma En sevilen öğretmen Hz. Muhammed (sav) çocukları sevdi ve eğitti 31 Mart 2024 | 97 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar