Önce nitelikli öğretmen yetiştirmek şart

Cumhurbaşkanımız “dindar nesil” yetiştirme hedefi koydu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk “kâmil insan” yetiştirmeyi hedefliyor.Mehmet Akif Ersoy’un “Asım’ın Nesli” yetiştirme gayesi...

Cumhurbaşkanımız “dindar nesil” yetiştirme hedefi koydu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk “kâmil insan” yetiştirmeyi hedefliyor.

Mehmet Akif Ersoy’un “Asım’ın Nesli” yetiştirme gayesi, gayreti ve hedefi vardı.

Şüphesiz dindar ve kâmil insan “kâmil öğretmen” olmadan yetişmez. Bu iş için kâmil öğretmen de yetmez, kâmil anne ve babaya ihtiyaç var.  

Mehmet Akif üniversitede muallimlik yaptı. Safahat didaktik bir eserdir. Akif, her söyleyeceğini şiirin diliyle ifade edebilmiş ender şairlerden biridir. Kâmil öğretmenin niteliklerini Safahat’ta şöyle ifade eder:

Muallimim (öğretmen) diyen olmak gerekir imanlı,

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Tevhit diliyle fen bilimlerini anlatmak insanlığı kurtaracak, bir çağ kapanacak” 14 Mart 2024 | 285 Okunma Biyoloji müfredatı: Dağ fare doğurmasın 07 Mart 2024 | 174 Okunma DEM Parti milletvekili ve laiklik üzerinden İslam düşmanlığı 02 Mart 2024 | 213 Okunma Müfredat değişimi - Evrim – İmanlı, vicdanlı, edepli, liyakatli öğretmen modeli 29 Şubat 2024 | 261 Okunma Yaratılış gerçeği, ispatlanamamış teori Milli Eğitim Bakanlığından beklenen çalışma 26 Şubat 2024 | 390 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar