Karma eğitim pedagojik ham ölü, Kabataş Erkek Lisesi

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Kabataş Erkek Lisesi’nde 2018-2019 Eğitim Öğretim yılının açılışını yaptı. Eğitim alanında yaptıkları reformları anlattı...

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Kabataş Erkek Lisesi’nde 2018-2019 Eğitim Öğretim yılının açılışını yaptı. Eğitim alanında yaptıkları reformları anlattı, eğitimi demokratikleştirdiklerini, teknik alt yapıyı inşa ettiklerini, 600 binin üzerinde öğretmen atadıklarını, sınıf mevcutlarını 70-80’lerden 30’lara çektiklerini, imam hatip ortaokullarını açtıklarını anlattı. 

Milli Güvenlik dersini kaldırdıklarını, okulları kışla düzeninden kurtardıklarını, hafızlık yapmak isteyen imam hatip ortaokulu ve lisesi öğrencilerine fırsat sunduklarını, seçmeli de olsa Kur’an, siyer ve temel dini bilgiler dersi koyduklarını söylemedi. 

PEDAGOJİK HAM ÖLÜ

Hele “Karma eğitim pedagojik ham ölü, yüzyılın pedagojik yanlışı, hem kız hem de erkeklerin yeteneklerini geliştirmelerini engelliyor, cinsel tacizlere yol açıyor, zemin hazırlıyor” diyen ve çocuğuna ayrı eğitim aldırmak isteyen velilere bu hakkı veremediklerini hiç söylemedi.

Eğitim öğretimin milletin kadim değerleri, talepleri ve ihtiyaçlarıyla barışmasına en güçlü tepkiyi eğitimi, öğretimi tekellerinde gören” ve yaptıkları güzel icraatlara karşı çıkan çevreleri eleştirdi.

Recep Tayyip Erdoğan bir imam hatipli. 28 Şubat sürecini Eyüp İmam Hatip Lisesi’nde öğretmen olarak yaşayan bir eğitimci olarak imam hatip lisesinde uygulanan başörtüsü zulmünü görmüş ve yaşamış biri olarak, beş bin mevcutlu okulda 50 öğrenci kaldığını gören biri olarak kendisine minnet ve teşekkür borçluyum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Tevhit diliyle fen bilimlerini anlatmak insanlığı kurtaracak, bir çağ kapanacak” 14 Mart 2024 | 285 Okunma Biyoloji müfredatı: Dağ fare doğurmasın 07 Mart 2024 | 174 Okunma DEM Parti milletvekili ve laiklik üzerinden İslam düşmanlığı 02 Mart 2024 | 213 Okunma Müfredat değişimi - Evrim – İmanlı, vicdanlı, edepli, liyakatli öğretmen modeli 29 Şubat 2024 | 261 Okunma Yaratılış gerçeği, ispatlanamamış teori Milli Eğitim Bakanlığından beklenen çalışma 26 Şubat 2024 | 390 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar