Eğitim öğretmen ile kalite kazanır

Sınıfın hâkimi öğretmendir. Eğitimin kalitesi öğretmenin bilgi, beceri ve hünerine bağlıdır. Öğretmenlik öğrencinin gönlüne girme, zekâlarını geliştirme sanatıdır....

Sınıfın hâkimi öğretmendir. Eğitimin kalitesi öğretmenin bilgi, beceri ve hünerine bağlıdır. Öğretmenlik öğrencinin gönlüne girme, zekâlarını geliştirme sanatıdır. Öğretmenin en büyük sermayesi bilgisi, bilgeliği, sevgisi, şefkati, merhametidir. Öğretmen okur, araştırır, yeni bilgiler öğrenir, proje üretir, kendini geliştirirse öğrencilerine de bu meziyetleri öğretir.

Eğitim ve öğretim metotları bilgi kadar önemlidir. Öğretmenlik bilgi aktarma sanatı değildir; bilgiyi çocuğun anlayabileceği seviyede sunma hüneridir. Çocuğun seviyesine inemeyen öğretmen, yeterince faydalı olamaz.

Sevemediğimiz öğrenciyi eğitemeyiz. 

Sevdiğimiz öğrencilerin gönlüne daha kolay girebiliriz ve onları daha iyi eğitebiliriz. Onlar için fedakârlık yapmayı göze alırız. Bizim fedakârlığımız gören öğrenci, öğrenmek için fedakârlık yapmaya başlar. Anlattıklarımızı dikkatle dinler, not alır, ödev yapar, evde ders çalışır, sınavlara hazırlanır.

Sınıfta öğrenme atmosferi öğretmene bağlıdır. Sınıfı gönlüyle ısıtacak, öğrenme atmosferi oluşturacak, öğrencileri teşvik edecek, gerektiğinde uyaracak, yönetecek ve yönlendirecek olan odur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Böl ve yönet CHP-DEM ittifakı 28 Mart 2024 | 162 Okunma Zihin köleliği ve müfredat çalışmaları 21 Mart 2024 | 156 Okunma “Tevhit diliyle fen bilimlerini anlatmak insanlığı kurtaracak, bir çağ kapanacak” 14 Mart 2024 | 287 Okunma Biyoloji müfredatı: Dağ fare doğurmasın 07 Mart 2024 | 179 Okunma DEM Parti milletvekili ve laiklik üzerinden İslam düşmanlığı 02 Mart 2024 | 215 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar