Cumhuriyet ve karaya oturan karma eğitim

Cumhuriyet gazetesinde Gülşah Aras adlı birinin yaptığı araştırmaya göre karma eğitim başarı getiriyormuş. (3 Eylül 2017) Üniversite sınavında en başarılı okullar fen liseleri imiş ve bu...

Cumhuriyet gazetesinde Gülşah Aras adlı birinin yaptığı araştırmaya göre karma eğitim başarı getiriyormuş. (3 Eylül 2017) Üniversite sınavında en başarılı okullar fen liseleri imiş ve bu okullarda eğitim karma imiş.

Fen liselerine giren öğrencilerin TEOG puanı kaç? Gülşah Aras’ın haberi var mı acaba? 

Fen liselerine giden öğrencileri hangi okula göndersen o okul birinci olur. Gülşah Aras, TEOG’da en başarılı öğrencilerin fen liselerine gittiğini bilmeyebilir. Zekâsını çok iyi geliştirmiş, çalışkan ve motive edilmiş, yüksek puanlı öğrenciler hangi okula giderse gitsin üniversite kazanır. Eğitimin e’sinden anlayan bu gerçeği bilir.

Ayrı eğitim yapan fen liseleri olsaydı ve karma eğitim yapan fen liseleri ile karşılaştırılsaydı Gülşah Aras’ın araştırması bir anlam taşırdı. Sadece imam hatip liseleri ve kız meslek liseleri ayrı eğitim yapıyor. Bu okulların öğrencileri ile fen lisesi öğrencilerini kıyaslamak elma ile armutları toplamaktan farksız. 

Cumhuriyet’te yer alan haberden hangi okullarda araştırma yapıldığı, kaç öğrenciyi kapsadığı, ayrı eğitim yapan hangi okullar mercek altına alındığı belli değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eğitimde iktidar kim 18 Nisan 2024 | 412 Okunma Ders kitaplarında milli manevi değerler yerine pozitivist, materyalist, ateist anlayışın dayatılması 14 Nisan 2024 | 218 Okunma 2002 RUHUYLA YENİDEN BAŞLAMALIYIZ 11 Nisan 2024 | 186 Okunma ÇIĞLIK: Seçimin galibi materyalist eğitim 04 Nisan 2024 | 578 Okunma En sevilen öğretmen Hz. Muhammed (sav) çocukları sevdi ve eğitti 31 Mart 2024 | 96 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar