Konya’dan Genelkurmay’a koşan gazi ve müfredat çalışmaları

15 Temmuz’da destan yazan kahramanlarla görüşüyorum. Birbirinden ilginç hikâyeleri var. Önceki gün Konyalı Gazi Halit Şener’i dinledim. 15 Temmuz gecesi darbe olduğunu öğrenir öğrenmez sokağa...

15 Temmuz’da destan yazan kahramanlarla görüşüyorum. Birbirinden ilginç hikâyeleri var. Önceki gün Konyalı Gazi Halit Şener’i dinledim. 15 Temmuz gecesi darbe olduğunu öğrenir öğrenmez sokağa çıkmış, arabasıyla Konya’yı dolaşmış, hiçbir hareketlilik göremeyince Ankara yolunu tutmuş.

Halit’i Konya’dan Ankara’ya koşturan manevi gücün ne olduğunu merak ettim ve sordum.

-Neden Ankara’ya kadar gittin?

-Hocam ben 28 Şubat 1997 sürecinde imam hatipte okudum. O dönemde darbe tehdidi ile hükümeti düşürdüler, dindarlara çok zulüm yapıldı. O dönemde iyi bir sınav vermedik, asker tehdidi, polis copu ile sindirildik. Başörtüsü zulmünü protesto için Hacı Veyiszade Camii’nde namaz kılardık. Namazdan sonra protesto başlar, polis bizi coplamaya girişince 15-20 kişi kalırdık. Recai Kutan’ın anılarını okudum, her darbe döneminde kaybeden biz olduk. Ak Parti döneminde inançlı insanlar zulümden kurtuldu, önemli kazanımlar elde etti, ülke kalkındı. Türkiye, Suriye ve Irak gibi bir iç savaş yaşamamalı, Recep Tayyip Erdoğan’a ve iktidara sahip çıkmalı. 

15 Temmuz’a kadar bir inşaat şirketinde yönetici olarak çalışan Gazi Halit Şener, darbe haberini öğrenir öğrenmez arabasına binip inanılmaz bir süratle Ankara yolunu tutmuş, doğruca darbenin merkezi Genelkurmay’a gitmiş, darbecileri protesto etmiş. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eğitimde iktidar kim 18 Nisan 2024 | 447 Okunma Ders kitaplarında milli manevi değerler yerine pozitivist, materyalist, ateist anlayışın dayatılması 14 Nisan 2024 | 218 Okunma 2002 RUHUYLA YENİDEN BAŞLAMALIYIZ 11 Nisan 2024 | 187 Okunma ÇIĞLIK: Seçimin galibi materyalist eğitim 04 Nisan 2024 | 580 Okunma En sevilen öğretmen Hz. Muhammed (sav) çocukları sevdi ve eğitti 31 Mart 2024 | 97 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar