Öğretmenler huzursuz

"Öğretmenlik mesleği fedakârlık, özveri mesleğidir. Konfor arıyorsanız bu meslek uygun değil. Öğretmenin her zaman huzursuz olması gerekir. Çocuğun huzuru için öğretmenin huzursuzluğu şart...

"Öğretmenlik mesleği fedakârlık, özveri mesleğidir. Konfor arıyorsanız bu meslek uygun değil. Öğretmenin her zaman huzursuz olması gerekir. Çocuğun huzuru için öğretmenin huzursuzluğu şart görünüyor. Bu işin basit bir memuriyet olmadığını fark edin"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmen ataması için Bakanlığın Başöğretmen Salonunda düzenlenen törende, öğretmen adaylarına böyle seslendi.

Eyvallah! Kabul edilebilir bir bakış. Yine fedakârlık var. Bu zaten öğretmenlerin hayatıdır. Biraz fedakârlık da devlet yapsa diyorum. Aslında fedakârlık da değil, adalet sağlasa her bakımdan. Özlük haklarında özellikle. Öğretmenlik ihtisas mesleğidir. Diğer mesleklerde uzmanların aldığı maaş ortada iken öğretmenin durumu maalesef üzülecek durumda.

Öğretmenler oldukça fedakâr, bunu çok iyi biliyorum. Gönüllülük esasına bağlı o kadar çok işin içinde ki öğretmenler. Öğretmenler devletin her işini yapıyor! Bir yıl içinde ne kadar belirli gün ve hafta var ise hepsinde öğretmenler gece gündüz, mesai içi veya dışı fark etmeden görev alıyor. Bunun karşılığında teşekkür bile alamıyor öğretmen.

 Bakan Selçuk, "Eminim menzil sizin için atanmış olmak değil, esas yolculuk şimdi başlıyor ve bu yolculuğunuzun çocukların hayrına olması, onların çok daha güzel bir geleceğe kavuşması için ne kadar önemli olduğunu sanırım anlatmama gerek yok." dedi.

Öğretmenler de diyor ki: “Atanmış olmak değil, adanmış olmak esastır”. Evet, bir öğretmenin adanmış olması gerekir. Ne yazık ki atananlar ile adananlar arasında bir fark gözetilmiyor.  Her ay maaşından düzenli bir şekilde öğrencilerine burs veren öğretmenler var. Bu öğretmenlerin oluşturduğu iyilik havuzundan okuyan veya üniversiteye devam eden mezun öğrenciler yararlanıyor. Bunu ancak mesleğine ve memleketine adanan öğretmenler yapabilir. Peki, bu öğretmenler ne karşılığında bunu yapıyor? Kim zorluyor bu öğretmenleri?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millî Eğitim 15 Aralık 2018 | 3.256 Okunma Şu okullar açılsa! 01 Eylül 2018 | 327 Okunma Eğitime adanmış bir ömür; Levent Yazıcı 30 Ağustos 2018 | 292 Okunma Zafer, bayram ve trafik 25 Ağustos 2018 | 149 Okunma Kurban ettiklerimiz 22 Ağustos 2018 | 3.571 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar