Nitelikli Okullar

Son dakika haberleri bazen sevindirir,  bazen de üzer. Ülkemizde o kadar son dakika gelişmesi var ki takip edemez olduk. YÖK 9.11.2017 itibariyle üniversiteye giriş sistemini yine değiştirdi. Şaşırmadık! Sadece...

Son dakika haberleri bazen sevindirir,  bazen de üzer. Ülkemizde o kadar son dakika gelişmesi var ki takip edemez olduk. 

YÖK 9.11.2017 itibariyle üniversiteye giriş sistemini yine değiştirdi. Şaşırmadık! Sadece Türkçe ve matematikten oluşan 1. Oturum değişti. Güzel ama yetmez! Çocuklar birkaç sorunun çıkacağı biyoloji, fizik, kimya gibi ağır derslerde nasıl ve hangi konulara çalışacaklar? Ünite sınırlaması olmalıdır.  Olmuyor işte böyle! Gelin, birkaç iyi öğretmen bu işi halletsin!

Araba için sanayiye uğramıştım. Biraz da rahatsızdım, usta reçete yazmaya kalktı. Adam motor ustası, iyi mi? Çırağa seslendi:

Bizim motor ustası olmuş doktor! Helal olsun, dedim!

Okula bir veli geldi. Hoşbeş, çay derken konu eğitim sistemine geldi. Adam öyle öneriler sunuyor ki şaştım! Dayanamadım, mesleğini sordum. Tesisat işleri yapıyorum, dedi. Hayranlıkla dinletti kendini. Eğitim durumunu sordum, “Liseden terk” dedi. İyi ama zeki adama benziyorsun, nasıl oldu da okuyamadın, dedim. “Hocam, bir matematikçi vardı bizde. Kafayı bana taktı, sürekli tahtaya kaldırıyordu beni. Ben de problemleri yapamıyordum. İyice rezil ediyordu beni. Matematik dersi olduğu günler okula gitmemeye başladım. Bir baktım ki devamsızlıktan kalmışım!”

Eve marangoz geldi. İnşaat mühendisi sandım. Öyle teknik bilgiler aktardı ki yine şaştık! İnşaat işlerine de girmiş. Bizi yeni bir ev almaya ikna etti. Hocam, hangi işte para var, oraya el atacaksın, dedi ve gitti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millî Eğitim 15 Aralık 2018 | 3.256 Okunma Şu okullar açılsa! 01 Eylül 2018 | 327 Okunma Eğitime adanmış bir ömür; Levent Yazıcı 30 Ağustos 2018 | 292 Okunma Zafer, bayram ve trafik 25 Ağustos 2018 | 149 Okunma Kurban ettiklerimiz 22 Ağustos 2018 | 3.571 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar