Kudüs’te Sosyal Bilimler Kongresi

Kudüs’ü tekrar fethediyoruz! Kudüs mahzun, Kudüs mahsun, Kudüs bizi bekliyor! Ne esaret ne korku hesap edilmelidir. Bir an önce Kudüs’e imkânı olan her Müslüman gitmelidir! Daha doğrusu Kudüs bizi bekliyor!23-25 Mart...

Kudüs’ü tekrar fethediyoruz! Kudüs mahzun, Kudüs mahsun, Kudüs bizi bekliyor! Ne esaret ne korku hesap edilmelidir. Bir an önce Kudüs’e imkânı olan her Müslüman gitmelidir! Daha doğrusu Kudüs bizi bekliyor!

23-25 Mart 2018 tarihlerinde Kudüs’te bulunduk.  II. Sosyal Bilimler Kongresi, Kudüs’e gitmemize vesile oldu. Öncelikle Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan’a, Kongre Başkanı değerli dost ve bilim insanı Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem’e ve Turkish Studies dergisine,  gece gündüz koşan güzel insan Kongre Genel Koordinatörü Doç. Dr. Özcan Güngör’e (Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi) teşekkür ediyoruz.

Kudüs’te 23-25 Mart 2018 tarihlerinde gerçekleşen ve birçok ön yargıyı ortadan kaldıran II. Sosyal Bilimler Kongresi, tüm katılımcılar için gerçek bir kazanım oldu. Son zamanlarda oldukça yaygınlaşan kongre ve sempozyumlardan, genel algı akademik puan alabilmektir, çok farklı ve üst düzeyde bir bilimsel organizasyon oldu. Filistin topraklarında böyle bir organizasyonun yapılabiliyor olmasının verdiği mesaj ise daha anlamlıdır. Sonuçta bu Kongre’ye ev sahipliğini Kudüs Üniversitesi yapıyordu. Bu Kongre’nin  siyasî, sosyal, kültürel, tarihî ve uluslararası arenada oluşturduğu intiba çok önemliydi. Şu mesaj verildi: Kudüs, işgali tanımıyor, reddediyor ve özgürdür!

Kudüs gezimiz ve Kongre ile elde ettiğimiz manevî kazanımlarımız çok fazla oldu. Müslümanca bir idrak ve özgür bir irade için Kudüs’ü görmek lazımdır. Ülkemizde bilinçsizce Müslümanlar ve Kudüs davası aleyhine propaganda yapıldığını anladık. İşgalcilerin aşırı güçlü olduğu, kuş uçurtmadığı, her yere hâkim olduğu ve onlardan izinsiz hiçbir şeyin yapılamayacağı algısı.

Medyamızda sürekli bu baskın güç aktarılmakta. İşte bu Kongre, bu yaygın ve baskın olan algıyı tersine çevirmiş durumda. Siyasî olarak başaralı olamadığımız veya bir olup da adım atamadığımız Kudüs konusunda 700 civarında bilim insanı Kudüs’ün kalbinde irade beyanında bulundu. Bu mesajı ve birliği tarihî bir adım olarak görmek gerekir.

Kongre Başkanı ve Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan’ın şu sözleri çok anlamlıydı: “Şahsen ben, bu toplantı vesilesiyle ilk kez Kudüs’ün güzel yüzünü görüp ona bakabildim. Ama hiç kuşkunuz olmasın ki bundan sonra Selahaddin gibi, Kudüs gibi bir ‘yâr’in hasretiyle yanan âşıklardan biriyim. Bundan ötürü Kudüs’ün mahzun yüzü, artık zihnimden hiç silinmeyecek; nereye baksam Kudüs’ün kederli ufkunu, mahzun mabedlerini, yok edilmeye çalışılan hürriyetini göreceğim.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millî Eğitim 15 Aralık 2018 | 3.256 Okunma Şu okullar açılsa! 01 Eylül 2018 | 327 Okunma Eğitime adanmış bir ömür; Levent Yazıcı 30 Ağustos 2018 | 292 Okunma Zafer, bayram ve trafik 25 Ağustos 2018 | 149 Okunma Kurban ettiklerimiz 22 Ağustos 2018 | 3.571 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar