Dost Putin, Birader Ruhani, Katil Eset!

Dış politikamızda hızlı değişimler oluyor. Dün uçaklarını düşürdük, bugün dostumuz Putin ile nükleer santralin temelini attık. Biraderimiz Ruhani, hem Irak’ta hem de Suriye’de...

Dış politikamızda hızlı değişimler oluyor. Dün uçaklarını düşürdük, bugün dostumuz Putin ile nükleer santralin temelini attık. Biraderimiz Ruhani, hem Irak’ta hem de Suriye’de yayılmacı ve mezhebî politikalar ile canımızı sıkıyordu.

Dış politikamızdaki stratejimizi Rusya merkezli Avrasya yayılmacılığı mı belirliyor? Putin ve Ruhani ile el sıkışırken katil Eset’i nereye koyacağız? Biz, yeni ve güçlü adımlar atarken, katil Eset de kimyasal bombalar atıyor. Doğu Guta’da yüzlerce çocuk katlediliyor. Suriye politikasına endeksli bir dış siyasete mecbur mu bırakılıyoruz?

Dünyanın en zor coğrafyası Orta Doğu’da ülkelerin stratejileri yoğun değişkenlik gösteriyor. Ülkeler arasında kurulan stratejik ortaklıkları Rusya ve ABD yakından takip ettikleri için bu iki süper gücün kontrolünde değişkenlik yaşıyoruz. Türkiye, ABD ile stratejik ortak ama aynı ABD, Suriye ve Irak’ta terör koridoruna açık destek veriyor. Afganistan’da hafızlık merasimindeki çocukları katlediliyor. Afrin’de istediğini alan Türkiye, Münbiç konusunda ABD ile anlaşamıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ı görevden alıyor. Münbiç’e müdahaleye hazırlanan Türkiye, bir taraftan da Rusya ile derin ilişkiler kurarak antlaşmalar imzalıyor. Vladimir Putin'in askeri iş birliğinden sorumlu danışmanı Vladimir Kojin, Türkiye ile yapılan sözleşmeyi hayata geçirmeye başlayacaklarını ve S-400 füze savunma sistemini Türkiye'ye 2020 yılının başlarında teslim edeceklerini söylüyor. Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin temeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in katıldığı törenle atılıyor.

 Putin ve Ruhani, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ev sahipliğinde Ankara’da sıcak ve samimi pozlar veriyor. Külliye’de mangal yapılıyor ve: “Suriye’nin toprak bütünlüğüne bağlıyız!” diye ortak açıklama yapılıyor. Putin dost, Ruhani biraderimiz oluyor! Eset, Guta’da çocukları kimyasal ile zehirliyor. Sahi, Suriye’de Eset var mıdır? 

Dış politikamızda gerçekten radikal adımlar atılıyor. Türkiye, komşularıyla  “sıfır sorun” anlayışı içinde iyi ilişkiler kurduğu bir dönemde, özellikle Suriye’de başlayan karışıklık sonrasında önü kesilmek istenen ülke oluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millî Eğitim 15 Aralık 2018 | 3.256 Okunma Şu okullar açılsa! 01 Eylül 2018 | 327 Okunma Eğitime adanmış bir ömür; Levent Yazıcı 30 Ağustos 2018 | 292 Okunma Zafer, bayram ve trafik 25 Ağustos 2018 | 149 Okunma Kurban ettiklerimiz 22 Ağustos 2018 | 3.571 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar