Başörtülü cumhurbaşkanı yardımcısı

Yeni hükümet sisteminin heyecanı sardı. Yeni sistem, yeni bir devlet kurmak değildir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile sadece ağır devlet yapısından ve karmaşık bürokrasiden kurtulmuş...

Yeni hükümet sisteminin heyecanı sardı. Yeni sistem, yeni bir devlet kurmak değildir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile sadece ağır devlet yapısından ve karmaşık bürokrasiden kurtulmuş olacağız. Bürokrasiye takılan işlerin daha etkin ve hızlı bir şekilde yürümesi sağlanmış olacak.

Yeni dönemde bizim de vatandaş olarak beklentilerimiz var. Pazartesi günü açıklanacak kabineyi heyecanla bekliyoruz. Sırasıyla beklentilerimiz:

Evvela bir kadın cumhurbaşkanı yardımcısı olsa güzel ve isabetli olur. AK Parti içinde yıllardır siyaset yapan, toplumun nabzını tutan, parti içi işleyişe ve hukuk normlarına hâkim, hitabeti güçlü ve iletişim becerisi yüksek, hem halka yakın hem de entelektüel vizyonu olan bir kadın cumhurbaşkanı yardımcısı olmalıdır. AK Parti ilkleri gerçekleştirdi. R. Tayyip Erdoğan, yine bir ilki gerçekleştirip ilk başörtülü cumhurbaşkanı yardımcısı görevlendirmelidir. Bu görevi hakkıyla yapabilecek çok AK Partili kadın siyasetçi var. İsim olarak aklımıza AK Parti Tokat Milletvekili Av. Özlem Zengin geliyor.

25. Dönem İstanbul Milletvekili, İstanbul Eski İl Kadın Kolları Başkanı Avukat-Gazeteci Özlem Zengin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına da getirilmişti. 24 Haziran seçimlerinde de memleketi Tokat’tan milletvekili adayı olarak gösterildi. Kendisinin bu seçimlerdeki çalışmalarını uzaktan izlemeye çalıştım. Özünde Anadolu’nun hamurunu ve mayasını taşıdığı her halinden belli idi. En ücra köylere bile giderek, yer sofrasına oturuşu, köylü kadınlara sarılışı, yağan yağmura aldırmadan çadırda veya bir traktör vagonun altında köylülerle birlikte yayla şenliklerine katılışı, köylünün hâliyle hâllenmesi takdire şayandı. Bunlar uzaktan görebildiklerimizdi. Diğer taraftan kendisinin İstanbul’daki siyasî kariyeri, televizyonculuğu, gazeteciliği de düşünüldüğünde taşra ile şehri buluşturan bir vizyon ortaya koymuş oluyor. Zaten bize de böyle bir kimlik lazım.

Niçin kadın cumhurbaşkanı yardımcısı? Bir işe erkeğin önce aklı ve eli değer. Kadının ise önce yüreği değer o işe. Yürek yani sevgi, merhamet, şefkat, adalet, iyilik… Ne kadar saysak azdır. Türkiye’de gitgide yozlaşan, gerilimi tırmandıran, şirazesinden çıkan, ölçüsüz ve özentisiz bir siyasî dil oluştu. Bu dil; üzen, ezen, üstten bakan, kibirli, tekdüze bir yapıya ve üslûba büründü. İşte bu ayrıştıran dili yumuşatacak, uzlaştıracak, ortak paydada buluşturacak, bir ölçü ve mizanda tartacak siyasî ancak bir kadın olabilir.

Niçin kadın? Kadın; anadır, candır, sevgidir, merhamettir, cennettir. Sesi değil, sözü yükseltecek olandır. AK Parti kadrolarının çile çekmiş çok kadın siyasetçisi vardır. Sayabildiğimiz bu vasıfları ve daha fazlasını layıkıyla ve hakkıyla ifa edebilecek bir tecrübe Tokat Milletvekili Av. Özlem Zengin, yeni kabinede cumhurbaşkanı yardımcısı olarak yer alabilir. Başka bir kadın siyasetçi de olabilir elbette. “Yuvayı yapan dişi kuştur.” atasözümüzü unutmayalım! AK Parti, güçlü bir kadın siyasetçi profili ile muhalefetin olası kadın siyasetçi ataklarının da önüne geçecektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millî Eğitim 15 Aralık 2018 | 3.256 Okunma Şu okullar açılsa! 01 Eylül 2018 | 327 Okunma Eğitime adanmış bir ömür; Levent Yazıcı 30 Ağustos 2018 | 292 Okunma Zafer, bayram ve trafik 25 Ağustos 2018 | 149 Okunma Kurban ettiklerimiz 22 Ağustos 2018 | 3.571 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar