Eğitimde özgün yaklaşımlar ve Tokat örneği

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NIN uygulamaya koyduğu proje yarışmalarında yüksek düzeyde katılımlarıyla ve elde edilen başarılarıyla dikkatleri üzere çeken Tokat İl Milli...

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NIN uygulamaya koyduğu proje yarışmalarında yüksek düzeyde katılımlarıyla ve elde edilen başarılarıyla dikkatleri üzere çeken Tokat İl Milli Müdürlüğünü ve ARGE çalışmalarını yerinde inceledik.   

Tokat Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ile Tokat’ta eğitim-öğretim, eğitimde özgün yaklaşımlar, inovasyon, ulusal ve uluslararası düzeyde kazanılan başarılar, kısacası eğitim-öğretime dair hemen her şeyi konuştuk.

Eğitim-öğretimde özgün çalışmalar ve Tokat’ın farkını İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı’dan dinleyelim:

“Eğitim, uzun soluklu bir yatırım aracıdır. Değişen ve gelişen dünyada, büyümek ve geleceğin yönünü belirleyebilmek için dünyaya paralel olarak ülkemizde stratejik yönetim anlayışı önem kazanmıştır. Bu anlayış, eğitim sistemleri ile ilgili değişimlerin yapılandırılmasını zorunlu kılmıştır. Biz de bu anlayışla hareket ediyoruz.

2017 yılı itibariyle ilimizde okur-yazarlık oranımız yüzde 97, öğretmen başına düşen öğrenci sayımız 13, ikili öğretim yapan okul sayımız 2’dir. Örgün öğretimde 2017 itibariyle gerçekleştirdiğimiz bu oranları, 2018 yılında daha da iyi seviyelere taşımayı planlıyoruz.”

Yaygın eğitimde de Tokat’ın başarılı çalışmaları olduğunu hatırlattığımızda haklı olarak Yazıcı şu açıklamayı yapıyor:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millî Eğitim 15 Aralık 2018 | 3.256 Okunma Şu okullar açılsa! 01 Eylül 2018 | 327 Okunma Eğitime adanmış bir ömür; Levent Yazıcı 30 Ağustos 2018 | 292 Okunma Zafer, bayram ve trafik 25 Ağustos 2018 | 149 Okunma Kurban ettiklerimiz 22 Ağustos 2018 | 3.571 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar