Edebiyat karın doyurmaz!

Ülkemizde kültür-sanat faaliyetleri çoğu zaman amatörce icra edilmekte. Sanata vakit ve bütçe ayırmak son sıralardadır sanırım.  Bireyden başlamak üzere tüm topluma baktığımızda edebiyat...

Ülkemizde kültür-sanat faaliyetleri çoğu zaman amatörce icra edilmekte. Sanata vakit ve bütçe ayırmak son sıralardadır sanırım.  Bireyden başlamak üzere tüm topluma baktığımızda edebiyat, tiyatro, müzik, sinema, resim ve diğer sanat dallarına verilen önemin çok az olduğunu göreceksiniz.

Bir edebiyat profesörü ile hususi bir sohbetimiz olmuştu. Kendisinin bana,  “Ne var ne yok, neler yapıyorsunuz?”  şeklinde sorusu olmuştu. Ben de kütür-sanat faaliyetleri ile uğraşıyoruz, deyince “boş işler”  dedi hoca.  Haklısınız hocam, dedim. Çünkü toplumun, devletin her kesiminde böyle görülüyordu.

Edebiyat karın doyurmaz, diyordu ikbal peşinde olanlar. Bir de derdi olanlar ve memleketin ahvalini gece gündüz kafasına takanlar vardı. Birileri amele, makamlarda oturanlar ise bey idi, hatta eksik oldu “beyefendi” idi onlar.

Yıllardır ilimizin, insanımızın ve ülkemizin tarihî ve kültürel değerlerini gündemde tutmak, yeni nesillere aktarmak ve tecrübeleri paylaşabilmek için programlar tertip etmeye çalışıyoruz. Her işte önce fedakârlık ve feragat olmazsa olmazınızdır. Zamanınızı, imkânınızı gönüllü olarak insanlığa harcıyorsunuz.  Sonunda tatlı bir hatıra kalıyor geriye.

Bazı kültür-sanat etkinliklerini sosyal medya aracılığı ile görüyoruz. Hemen her yerde bir faaliyet var. Bunları organize eden yüce gönüllü insanları da tanıyoruz.  Bu faaliyetlerden birisine şair Mustafa Uçurum ile birlikte katılmıştık. Üsküdar’da Abbara Kahve’de haftanın bir günü muhakkak bir yazar ağırlanıyor. İşte tam da aradığımız kültür ortamı. Abbara Kahve’nin her köşesine kültür sinmiş. Buranın müdavimleri de gerçekten farklı insanlar. Bu faaliyetleri yazar Şakir Kurtulmuş organize ediyor. İş yerinin bir köşesini kültür-sanat söyleşilerine ayıran ve bu köşeyi özel olarak dekore eden kültür insanı Mustafa Yıldırım’ı da anmak ve tebrik etmek gerek. Bu güzelliğin devam etmesi ve yaygınlaşması lazım.

Edebiyat dersleri

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millî Eğitim 15 Aralık 2018 | 3.256 Okunma Şu okullar açılsa! 01 Eylül 2018 | 327 Okunma Eğitime adanmış bir ömür; Levent Yazıcı 30 Ağustos 2018 | 292 Okunma Zafer, bayram ve trafik 25 Ağustos 2018 | 149 Okunma Kurban ettiklerimiz 22 Ağustos 2018 | 3.571 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar