Biz öldük mü ki…

Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı için Suriye'ye giden Denizlili Jandarma Astsubay Mehmet Dinek ailesine gönderdiği bir fotoğrafa şu notu yazmıştı: "Biz öldük mü ki vatan bölünsün....

Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı için Suriye'ye giden Denizlili Jandarma Astsubay Mehmet Dinek ailesine gönderdiği bir fotoğrafa şu notu yazmıştı: "Biz öldük mü ki vatan bölünsün. Afrin'den Nazilli'ye selam olsun.”  Mesajınız bile ölümsüzdü. Siz ölmediniz!

                Afrin operasyonuna katılan kahraman askerimiz bu mesajın ardından şehit düştü. Dediği ve inandığı oldu  “ölmedi” ve inancımız gereği ölümsüzlüğe uçtu. Onun gibi diğer şehitlerimiz de en yüce mertebeye erişti. Sizler, vatanın bölünmemesi ve payidar kalması için canlarınızı feda ettiniz. Toprağı kanlarınızla suladınız. Ve toprak vatan oldu. Siz ölmediniz!

 Umutlarınızı, aşklarınızı, hasretlerinizi, sırlarınızı, gençliğinizi ve geleceğinizi bizim için feda ettiniz. Siz ölmediniz!  

Afrin Kızılelma oldu. Beklemesinler, dediniz. Dönmeyi düşünmediniz. Çünkü siz, Çanakkale’de geçit vermeyen kahramanların torunusunuz. Çanakkale geçilmedi, yârden ve serden geçildi ama vatandan geçilmedi. Siz ölmediniz!

Siz ölmediniz, belki biz öldük ve ölüyoruz. Sizler, vatan savunmasında iken, bizler futbol maçının heyecanına kaptırmıştık ruhumuzu. Sizler, “ Allahu ekber!” nidalarıyla gençliğinizi siper ederken, bizler, “goool” sesleriyle amigoluk yapıyorduk emperyalist düzenin kanı emici vampirlerine. Ölen bizdik gafletin derelerinde. Sizlerse dirildikçe diriliyor, kahpelere vurdukça vuruyordunuz! Bizler de asıl diri olan sizlere üzülüyor, ağlıyorduk. Oysa asıl ölen bizlerdik. Siz ölmediniz!

Vatan şairi O. Şaik Gökyay tam da sizi anlatmış aziz şehidim. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millî Eğitim 15 Aralık 2018 | 3.256 Okunma Şu okullar açılsa! 01 Eylül 2018 | 327 Okunma Eğitime adanmış bir ömür; Levent Yazıcı 30 Ağustos 2018 | 292 Okunma Zafer, bayram ve trafik 25 Ağustos 2018 | 149 Okunma Kurban ettiklerimiz 22 Ağustos 2018 | 3.571 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar