Dirilt bizi Kudüs!

Mahzunuz, mağlubuz, mahcubuz dirilt bizi Kudüs! Önce dağıldık! Birbirimize düştük. Haritalarımızla oynandı ve biz uyuduk! Şimdi ise kalbimizden vurulduk! Şikâyet edecek hâlimiz de kalmadı.Coğrafyamız...

Mahzunuz, mağlubuz, mahcubuz dirilt bizi Kudüs! Önce dağıldık! Birbirimize düştük. Haritalarımızla oynandı ve biz uyuduk! Şimdi ise kalbimizden vurulduk! Şikâyet edecek hâlimiz de kalmadı.

Coğrafyamız acılar ve ayrılıklarla dolu. Gözyaşımız dinmiyor. Dünya durağı bize hiç de tatlı gelmedi. Varsın başkaları eğlensin!

Kudüs’ün mahzun hâli umarım İslam dünyasının uyanışına vesile olur. Son yüzyıllık döneme baktığımızda her türlü oyunun oynandığını görüyoruz. Bütün bu oyunlara rağmen neden uyanamıyoruz? Neden meydanlarda slogan atmanın ötesine geçemiyoruz? Gerçi sadece Türkiye meydanlarında bu kadar güçlü ses çıkıyor. Diğer Müslüman devletlerin kılı kıpırdamıyor. Yazık onların durumuna!

“MÜSLÜMANLAR İÇİN MÜBAREK BELDELERİMİZİ KORUMAK İMKÂN DEĞİL, İMAN MESELESİDİR”

Cumhurbaşkanımız R. Tayyip Erdoğan, uyuyan bu yığınları uyandırmak için gerek ulusal gerekse uluslararası arenada elinden geldiğince cesaretli çıkışlar yapıyor. Tek başına gözükse de onun: “Müslümanlar için mübarek beldelerimizi korumak imkân değil, iman meselesidir” sözü yeter.

"İmân hem nurdur, hem kuvvettir. Evet, hakiki imânı elde eden adam, kâinata meydan okuyabilir..." diyordu Said Nursî de.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millî Eğitim 15 Aralık 2018 | 3.256 Okunma Şu okullar açılsa! 01 Eylül 2018 | 327 Okunma Eğitime adanmış bir ömür; Levent Yazıcı 30 Ağustos 2018 | 292 Okunma Zafer, bayram ve trafik 25 Ağustos 2018 | 149 Okunma Kurban ettiklerimiz 22 Ağustos 2018 | 3.571 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar