Kıbrıs’ta Bir Vatansever

Ülkesi için güzel işler yapanları her zaman takdir etmek gerek. Fikri, siyaseti ve inancı ne olursa olsun üretenleri baş tacı yapmamız gerek.  Güzel işleri güzel insanlar yapar. Güzel insanların kıymetini de...

Ülkesi için güzel işler yapanları her zaman takdir etmek gerek. Fikri, siyaseti ve inancı ne olursa olsun üretenleri baş tacı yapmamız gerek.  Güzel işleri güzel insanlar yapar. Güzel insanların kıymetini de bilmek lazım. Hakikî vatansever, ülkesi için çok çalışan ve üreten kişidir. Bu bakışla çalışan, üreten ve gayret gösteren kim varsa o kişilerin ardında olmak da vatanseverliktir.

Ülkemizde zaman zaman gayretli, müteşebbis kişilerin varlığını duyuyoruz. Ne yazık ki bu kişiler yeterli destek bulamamaktan yakınırlar. Sonra da bu kişiler bir bakarsınız yok olmuş! Biz yok ediyoruz ama Batı veya özellikle ABD böyle kişileri anında kapıyor. Her türlü desteği de sağlıyor. Beyin göçü veren bizler de daima ithal teknoloji ile bağımlı bir halde yaşamaya çalışırız.

Yazımızın konusunu oluşturan müteşebbis ve vatanperver birisi olan Dr. Suat İ. GÜNSEL’den bahsetmek istiyorum. Kendisi yakın bir zamanda misafirimiz idi. Kendisiyle Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu’nun,  Dr. Suat İ. GÜNSEL’in onuruna verdiği bir yemekte buluşmuştuk. Yakın Doğu Üniversitesi'nin Kurucu Rektörü olan Dr. Suat İ. Günsel ile yemek sonrasında çok samimi ve verimli bir sohbet yaptık. Kendisine yöneltilen sorulara verdiği cevapların her biri hikmetli ve altın harflerle yazılması gereken türden anlamlıydı.  İşte Dr. Suat İ. GÜNSEL’den aldığım notlar:

“Gaziler bize bir devlet bıraktı. Bizler çok çalışmak zorundayız. Kökleşmeye ilaveten Kıbrıs'ta göç yok şu anda. Para çok tavlayıcıdır. Yaptıklarınızla değil, yapmadıklarınızla övünün. Beni,  Amerika çağırdı, istediğin eyaleti seç ve geri dönüşümsüz kredi verelim ve hayallerini burada gerçekleştir, dediler. Ben gitmedim ve Kıbrıs’ta kaldım.”

                Eve, Amerika çağırıyor ve Suat Bey gitmiyor. Bu açıklama şaşkınlık oluşturuyor. Hemen bir soru geliyor:

 “Şimdi, sizin yetiştirdiğiniz öğrencilere teklif gelse, onlara git der misiniz?”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millî Eğitim 15 Aralık 2018 | 3.256 Okunma Şu okullar açılsa! 01 Eylül 2018 | 327 Okunma Eğitime adanmış bir ömür; Levent Yazıcı 30 Ağustos 2018 | 292 Okunma Zafer, bayram ve trafik 25 Ağustos 2018 | 149 Okunma Kurban ettiklerimiz 22 Ağustos 2018 | 3.571 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar