Yeni bir din doğuyor

İki yıl önce Zile’de Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle yapılan bir etkinlikte Kur’an tasarımlı pasta kullanılması ve bunun görüntülerinin ortaya çıkması tartışma yarattı. Diyanet...

İki yıl önce Zile’de Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle yapılan bir etkinlikte Kur’an tasarımlı pasta kullanılması ve bunun görüntülerinin ortaya çıkması tartışma yarattı. Diyanet soruşturma başlattığını açıkladı, görüntüler onlarca yazıya, sosyal medyada yapılan yüzlerce yoruma konu oldu.

Görüntü her ne kadar sakil olsa da kanaatimce şaşırtıcı değildi. Şaşırmış gibi yapanları anlamakta zorluk çekiyorum doğrusu. Kuşkusuz bu tür görüntülerin bir jenerik değeri var. Ancak jeneriğe takılıp filmi görmemek de çok samimi bir tutum değil sanırım.

Mesele Zile’den ibaret değil!

Sancılı bir insanlık durumunun içindeyiz.

Şiddetten nefrete, istismardan tacize, açgözlülükten merhametsizliğe, talandan vurgunculuğa, anlayışsızlıktan hoşgörüsüzlüğe kadar bir dizi saldırının altındayız. Direnç noktalarının iyice silikleştiği bir eşikte ayakta durmaya çalışıyoruz. Güven telkin eden hiçbir şey kalmadı neredeyse. Her gün bu güvensizlik halinin içinde soluk alıp veriyoruz ve herkes her fırsata bunu fısıldıyor birbirine. Bu durumun içselleştirildiği bile söylenebilir rahatlıkla. Rahatsız edici olan ise bu durumun bu denli olağanlaştırılması.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsanlar çocuklarına nasıl ihanet ederler? 29 Ağustos 2018 | 5.869 Okunma Mel Gibson, Malik Bin Nebi ve bayramlık sorular 22 Ağustos 2018 | 2.474 Okunma Kriz sıra dışı değil, sıra dışı olan… 15 Ağustos 2018 | 3.625 Okunma MEB’in eylem planı 08 Ağustos 2018 | 387 Okunma Ya inşa ederiz ya da sürükleniriz! 01 Ağustos 2018 | 3.586 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar