Yalova valisi görevden alınsın

Yalova’da Vali Selim Cebiroğlu’nun hışmına uğrayarak bir anlamda kendi çocukları konumunda olan öğrencilerinin gözleri önünde aşağılanan, hakarete maruz kalan Halil Serkan Öz, kendisi ve kendisinin...

Yalova’da Vali Selim Cebiroğlu’nun hışmına uğrayarak bir anlamda kendi çocukları konumunda olan öğrencilerinin gözleri önünde aşağılanan, hakarete maruz kalan Halil Serkan Öz, kendisi ve kendisinin şahsında Öğretmenlik mesleğinin onuru için düzenlenen ‘Saygı Yürüyüşü’nde kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

06.04.2015 Pazartesi günü ders zili çaldığında, dersi olan öğretmenler sınıflara gitmediler.

İlk derslerine girmediler.

Kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren, birkaç gün öncesinde ise Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun hakaretlerine maruz kalarak kahrolan Öğretmen Halil Serkan Öz içindi bu eylem.

Onun şahsında insanın kırılan onuru için, yere çalınan izzet-nefsi içindi.

Bu feci olayı değerlendirenler, bir babanın kendi çocuklarının huzurunda sırf makamından güç alan birisi tarafından ezilmesinin, ufalanmasının, değersizleştirilmesinin ne demek olduğunu tahayyül etsinler. Tamamen hukuksuz ve haksız bir biçimde yok yere bir insanın bu duruma düşürülmesinin ne demek olduğunu tahayyül etsinler. Biraz da bu açıdan düşünsünler. Düşünsünler ki meselenin ne hakarete maruz kalan ve akabinde kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Halil Serkan Öz’ün ne de eğitim camiasının meselesi olmadığını görsünler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsanlar çocuklarına nasıl ihanet ederler? 29 Ağustos 2018 | 5.873 Okunma Mel Gibson, Malik Bin Nebi ve bayramlık sorular 22 Ağustos 2018 | 2.477 Okunma Kriz sıra dışı değil, sıra dışı olan… 15 Ağustos 2018 | 3.626 Okunma MEB’in eylem planı 08 Ağustos 2018 | 388 Okunma Ya inşa ederiz ya da sürükleniriz! 01 Ağustos 2018 | 3.587 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar