Tandoğan’dan farklı olmak da mümkün

GEÇEN hafta, “Nevzat Tandoğan ölmedi, muhtelif illerimizde yaşıyor” başlıklı yazımdan sonra, yazıda dönemin Siirt Valisi olarak ismi geçen ve şu an Afyonkarahisar Valisi olan Sayın Mustafa Tutulmaz Bey bana...

GEÇEN hafta, “Nevzat Tandoğan ölmedi, muhtelif illerimizde yaşıyor” başlıklı yazımdan sonra, yazıda dönemin Siirt Valisi olarak ismi geçen ve şu an Afyonkarahisar Valisi olan Sayın Mustafa Tutulmaz Bey bana ulaştı. Hem cevap hakkına hürmeten hem de geçen haftaki yazıyı bir sonucu bağlamak için Sayın Vali ile aramızda geçen diyaloğu paylaşmak istiyorum. 

Vali Bey özetle şunları söylüyor:

-  Nevzat Tandoğan ile ne dünya görüşüm ne de uygulamalarım uyuşmaz.

- Benim kişisel görüşüm de kılık kıyafetin toplumun örf ve değerlerine aykırı olmamak şartıyla serbest olması şeklindedir. Ancak öğretmenin kılık ve kıyafetinin bakımlı olması gerekir. Okul ziyaretlerimizde öğretmenlerimizin yüzde doksanın bakımlı olduklarını ancak az da olsa bazı öğretmenlerin protest bir biçimde giyindiklerini tespit ediyoruz.

- Kılık kıyafetle ilgili yönetmelik hâlâ yürürlüktedir. Meri mevzuatı uygulamak tüm idarecilerin görevidir. İdareci şu kanunu uygulayayım şunu uygulamayalım özgürlüğüne sahip değildir.

- Sendikalar çalışmalarını yönetmeliğin değiştirilmesine yoğunlaştırsalar belki bu tür sıkıntılarla karşı karşıya kalınmaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsanlar çocuklarına nasıl ihanet ederler? 29 Ağustos 2018 | 5.873 Okunma Mel Gibson, Malik Bin Nebi ve bayramlık sorular 22 Ağustos 2018 | 2.477 Okunma Kriz sıra dışı değil, sıra dışı olan… 15 Ağustos 2018 | 3.626 Okunma MEB’in eylem planı 08 Ağustos 2018 | 388 Okunma Ya inşa ederiz ya da sürükleniriz! 01 Ağustos 2018 | 3.587 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar