MHP’ye niye kızıyorlar?

CHP MHP’yi millete havale ediyormuş. Niye? Gül gibi CHP+MHP+HDP koalisyonuna kapıları kapattığı için. Sadece CHP değil HDP de çok fena alınmış durumda MHP’ye. HDP böyle bir koalisyonun olabilirliğine olan...

CHP MHP’yi millete havale ediyormuş.

Niye?

Gül gibi CHP+MHP+HDP koalisyonuna kapıları kapattığı için.

Sadece CHP değil HDP de çok fena alınmış durumda MHP’ye.

HDP böyle bir koalisyonun olabilirliğine olan inancını seçim arifesinde üç hilalli burçlara selam göndererek göstermişti. (Bakınız, Sırrı Süreyya Önder)

Öte yandan seçim akşamından başlayarak Selahattin Demirtaş’ın ağzından mütemadiyen duyduğumuz “AKP ile koalisyona ne içeriden ne dışarıdan destek vermeyeceğiz.” cümlesi, Kemal Kılıçdaroğlu’nun birkaç hafta sonra dillendireceği %60’lık blok meselesinin girizgâhıydı.

Seçim gecesi Devlet Bahçeli kameraların karşısına geçip “Ne hınzırlık düşünüyorsanız bilin ki biz yokuz !” mealinde, oyunbozan bir çıkış yapınca, HDP kanadı müteessir olduğunu gizleyemedi.

O kadar ki MHP’ye hitaben Demirtaş “Yanımızda olmanız size de şeref kazandıracaktı.” diyerek politika bilimini amuda kalkmaya zorladı. Tabii ki hemen akabinde MHP’nin botanik biliminin de işin içerisinde olduğu sebze ve sap metaforu ile zenginleştirilmiş cevabını almakta gecikmedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsanlar çocuklarına nasıl ihanet ederler? 29 Ağustos 2018 | 5.871 Okunma Mel Gibson, Malik Bin Nebi ve bayramlık sorular 22 Ağustos 2018 | 2.476 Okunma Kriz sıra dışı değil, sıra dışı olan… 15 Ağustos 2018 | 3.625 Okunma MEB’in eylem planı 08 Ağustos 2018 | 387 Okunma Ya inşa ederiz ya da sürükleniriz! 01 Ağustos 2018 | 3.587 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar