Mevcut ile ufuk arasında siyaset ve AK Parti

Siyasal atmosfer sıcaklığını arttırıyor. Tartışma aday profilleri üzerinden özü itibariyle AK Parti’nin olası bir seçim kaybı yaşayıp yaşamayacağı üzerinde seyrediyor. Muhalefetin...

Siyasal atmosfer sıcaklığını arttırıyor. Tartışma aday profilleri üzerinden özü itibariyle AK Parti’nin olası bir seçim kaybı yaşayıp yaşamayacağı üzerinde seyrediyor. Muhalefetin tüm bileşenleriyle birlikte topluma dönük vaatleri süzülüp, ele avuca gelen kısmına bakıldığında ise elde avuçta kalan tek bir mesaj var: AK Parti gitsin!

Pekiyi, niye gitsin, niçin gitsin? Neyi eksik yaptığı için gitsin, neyi fazla yaptığı için gitsin? Neyi yapmadığı için, neyi yapamadığı için gitsin?

Bu sorulara muhalefet anlamlı cevaplar veremiyor. Mesaja yönelik tersten bir okuma yapıldığında, ortaya AK Parti düşmanlığı ya da karşıtlığı üzerinden ruhunu teslim etmiş olan statükonun yeniden canlandırılması girişimi var. Uzun yıllar memleketin derdine deva olmuş “yitik bir cennet” mitosu pompalanıyor CHP ve MHP diyarından. HDP‘nin bu konsorsiyumda ne aradığını doğrusu ne biz ne de kendisi biliyor. Barajı aşacaksa aşsın. Ancak sistemin dönüşümü noktasında CHP ve MHP ile ilgili hangi hülyaları gerçekleştirecekler, hangi ortak rüyalara hayat verecekler merak ediyorum doğrusu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsanlar çocuklarına nasıl ihanet ederler? 29 Ağustos 2018 | 5.871 Okunma Mel Gibson, Malik Bin Nebi ve bayramlık sorular 22 Ağustos 2018 | 2.476 Okunma Kriz sıra dışı değil, sıra dışı olan… 15 Ağustos 2018 | 3.625 Okunma MEB’in eylem planı 08 Ağustos 2018 | 387 Okunma Ya inşa ederiz ya da sürükleniriz! 01 Ağustos 2018 | 3.587 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar