Din, ekran ve tele-ramazan

Tüm belirtiler ekran - din ilişkisi bağlamında yeni bir safhaya girdiğimizi gösteriyor. Bu noktada, TRT 1'de yayınlanmaya başlayan ve Ramazan boyunca ekranlara gelecek olan “Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması”...

Tüm belirtiler ekran - din ilişkisi bağlamında yeni bir safhaya girdiğimizi gösteriyor.

Bu noktada, TRT 1'de yayınlanmaya başlayan ve Ramazan boyunca ekranlara gelecek olan “Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması” işin bundan sonraki seyrine dair önemli işaretler verdi.

Tek kanallı yılların vazgeçilmezi İnanç Dünyası'ndan ‘O Ses Hafız' formatına uzanan bir çizgide TRT gerçekten kendini aşmış!

“Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması” bir yarışma türü olarak yıllardır İmam-Hatip okulları ve müftülükler eliyle icra edilen bilinen bir etkinlik. Bu bilinen etkinliği Acun Ilıcalı'nın Türkiye'ye soktuğu bir tv show formatı ile sunmak ise TRT'ye nasip oldu. TRT'nin devlet televizyonu olması nedeniyle bu formata öncülük etmesinin sembolik bir anlamı da var kuşkusuz.

TRT 1'in TV8'leşmesine tanıklık ederken içeriğin din hatta bizzat Kur'an olduğu dikkate alındığında endişeleniyoruz. TV endüstrisi işleyebileceği, dokuyabileceği ve  sıkıp suyunu çıkartabileceği herhangi bir içeriği bulup tüketmekten çekinmiyor zira.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsanlar çocuklarına nasıl ihanet ederler? 29 Ağustos 2018 | 5.872 Okunma Mel Gibson, Malik Bin Nebi ve bayramlık sorular 22 Ağustos 2018 | 2.476 Okunma Kriz sıra dışı değil, sıra dışı olan… 15 Ağustos 2018 | 3.625 Okunma MEB’in eylem planı 08 Ağustos 2018 | 387 Okunma Ya inşa ederiz ya da sürükleniriz! 01 Ağustos 2018 | 3.587 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar