Yeni müfredat demeyin 'yeni' sanacaklar

Birgün Gazetesi  08.09.2017 tarihli haberinde Türkiye solu olarak bildiğimiz, kendilerini devrimcilik ve  Atatürkçülüğe nispet eden kesimlerin Milli Eğitim Bakanlığı'nın "yeni" müfredat...

Birgün Gazetesi  08.09.2017 tarihli haberinde Türkiye solu olarak bildiğimiz, kendilerini devrimcilik ve  Atatürkçülüğe nispet eden kesimlerin Milli Eğitim Bakanlığı'nın "yeni" müfredat çalışmasına ilişkin itirazlarını ortaya koymuş.

"İşte yeni müfredatın skandalları: Birgün derledi" manşetiyle sunumu yapılan haberi görünce Birgün Gazetesi'nin ses olduğu kesimlerin de eğitim meselemize, maarif davamıza ilişkin yaklaşımlarını görmek için sabırsızlanıyorsunuz.

Gazete, müfredata eklenen ve çıkarılanları 5 maddede özetlemiş. Yanlış okumadınız 5 madde!

Bu 5 maddeye geçmeden önce bir hususu belirtmek isterim. Türkiye'de bu müfredata "yeni" diyen bir Milli Eğitim Bakanlığı var bir de işte Birgün Gazetesi'nin de içinde olduğu Türk solu... Ben bu müfredatın "yeni" sıfatını hak ettiğini düşünmediğimden ötürü "yeni" kelimesini ancak tırnak içinde kullanabiliyorum.  

Hadi haberde yer verilen şu skandalları birlikte okuyalım:

1) Atatürkçülük konuları 5. Sınıf Sosyal Bilgiler kitabından çıkarıldı. "Atatürkçülük" sosyal bilimler dersinin müfredatından tamamen çıkarıldı, Atatürk'ün işlenişinin kapsamı daraltıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsanlar çocuklarına nasıl ihanet ederler? 29 Ağustos 2018 | 5.869 Okunma Mel Gibson, Malik Bin Nebi ve bayramlık sorular 22 Ağustos 2018 | 2.474 Okunma Kriz sıra dışı değil, sıra dışı olan… 15 Ağustos 2018 | 3.625 Okunma MEB’in eylem planı 08 Ağustos 2018 | 387 Okunma Ya inşa ederiz ya da sürükleniriz! 01 Ağustos 2018 | 3.586 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar