Yeni kabineden ne beklemeliyiz?

Önce gelin yeni kabineden ne beklenmemesi gerektiğini söyleyelim. Aslında bu bizim dile getirdiğimiz bir görüş de değil, onu da belirtelim. Bu görüşün sahibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.Cumhurbaşkanı...

Önce gelin yeni kabineden ne beklenmemesi gerektiğini söyleyelim. Aslında bu bizim dile getirdiğimiz bir görüş de değil, onu da belirtelim. Bu görüşün sahibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi açıklarken bakın neler söyledi:

“1 numaralı Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle anayasamızın verdiği yetkiye dayanarak yeni yönetim sistemimizin çatısını resmen hayata geçirmiş olduk. Ne bizim ne de bizden sonra gelecek olan cumhurbaşkanlarının yürütme görevi konusundaki aksaklıklar, eksiklikler konusunda milletimize karşı öne sürebilecekleri bahaneleri kalmamıştır. Elbette anayasa ve yasa gerektiren reformları Mecliste uzlaşma yoluyla çıkarmak mecburiyetindeyiz. Ancak anayasanın Cumhurbaşkanına verdiği yürütme görevleri ve bununla bağlantılı yetkiler konusunda hiçbir mazerete sığınma hakkımız bulunmuyor. Bunun için milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için gece gündüz çalışacağız.”

Cumhurbaşkanının bu açıklaması, beklentileri büyüten bir içeriğe sahip. “Hiçbir mazerete sığınma hakkımız bulunmuyor” diyor Erdoğan ve “Verdiğimiz sözleri yerine getirmek için gece gündüz çalışacağız” diye de ekliyor. Siyasetçilerin görevi, yalnızca söz alanlarda adımlar atmak ve bu sözlerini yerine getirmekle sınırlı değildir elbette. Zaman içinde ortaya çıkan aksaklıkların, sorunların da üstüne gidilmesi gerekir.

Bu köşede dün “Ne yapılacak, nasıl yapılacak da bu darboğazdan çıkılacak” başlıklı bir yazımız yer aldı. “Türkiye’de darboğaz mı var ki” diye ciddi ciddi karşı görüş dile getiren okurlar da oldu. Bir görüştür, saygı duyarız. Ama biz Türkiye’nin ciddi bir ekonomik darboğaz içinde bulunduğunu ve sorunun giderek büyüdüğünü, yeni yönetimin öncelikle üstüne gitmesi gereken konunun da bu olduğunu düşünüyoruz.

Dolayısıyla yeni kabineden öncelikle ekonomik alanda sıkıntıları hafifl etecek adımlar beklendiğini belirtelim. Bu konuda başarılı olunup olunmayacağı ya da başarının ölçüsünün ne olacağı ayrı bir tartışma konusu; ama yapılacak belli, öncelikle ekonomiye eğilmek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mevduat faizi yüzde 25’e, kredi faizi yüzde 35’e oturdu 01 Ekim 2018 | 1.206 Okunma Faiz arttı ama yabancı DİBS satmaya devam ediyor 28 Eylül 2018 | 531 Okunma İşte yaşınız, işte kalan zamanınız! 27 Eylül 2018 | 360 Okunma YEP’e dayandırılan hesaplamalarda akıl almaz hatalar yapılıyor 26 Eylül 2018 | 263 Okunma İşte gelir gruplarına göre harcama durumumuz... 25 Eylül 2018 | 464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar