Yasal ama etik mi?

Her çalışan iş akdi işveren tarafından haksız yere feshedilirse tazminat istemiyle dava açabilir. Fatih Terim de Türkiye Futbol Federasyonu’nun bir çalışanıyken iş akdi haksız bir şekilde feshedildiği...

Her çalışan iş akdi işveren tarafından haksız yere feshedilirse tazminat istemiyle dava açabilir. Fatih Terim de Türkiye Futbol Federasyonu’nun bir çalışanıyken iş akdi haksız bir şekilde feshedildiği gerekçesiyle Federasyon aleyhine yaklaşık 13 milyon liralık tazminat davası açmıştı. Mahkeme Terim’i haklı buldu ve TFF’nin yaklaşık 9.3 milyon lira ödemesine hükmetti.

Herkesin mahkemede hak arama özgürlüğü var elbette. Terim de bu hakkını kullandı. Ancak...

Birincisi, istenen ve mahkemenin de bir ölçüde kabul ettiği para çalışılan değil çalışılacak döneme aittir.

İkincisi, Terim Türkiye Futbol Direktörlüğü görevinden uzaklaştırılınca işsiz kalmamış ve kısa bir süre sonra Galatasaray’ın başına geçmiştir.

Üçüncüsü, “Türkiye-bayrak-vatan- millet” edebiyatı yapmaktan bir hal oluyoruz da nerede bu vatan sevgisi! Milli takımı çalıştırmak için ta başta böylesine para talep etmenin vatan sevgisiyle bağdaşır bir yanı var mıdır?

Dördüncüsü, gencecik çocuklar vatan için şehit düşerken yılda üç beş maç için çalışmanın böylesine bir bedeli olmalı mıdır?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mevduat faizi yüzde 25’e, kredi faizi yüzde 35’e oturdu 01 Ekim 2018 | 1.206 Okunma Faiz arttı ama yabancı DİBS satmaya devam ediyor 28 Eylül 2018 | 531 Okunma İşte yaşınız, işte kalan zamanınız! 27 Eylül 2018 | 362 Okunma YEP’e dayandırılan hesaplamalarda akıl almaz hatalar yapılıyor 26 Eylül 2018 | 263 Okunma İşte gelir gruplarına göre harcama durumumuz... 25 Eylül 2018 | 464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar