Üst aklı yenmek madem bu kadar kolaydı...

Kur yükseldi, bu durumu üst akla bağladık. Kur yükseldi, bizi çekemeyenlerin spekülatif oyunları dedik.Peki şu meşhur üst akıl, şu bizi çekemeyen spekülatörler ne oldu da birden ortadan kayboldular!Dolar TL...

Kur yükseldi, bu durumu üst akla bağladık. Kur yükseldi, bizi çekemeyenlerin spekülatif oyunları dedik.

Peki şu meşhur üst akıl, şu bizi çekemeyen spekülatörler ne oldu da birden ortadan kayboldular!

Dolar TL karşısında 24 Mayıs’ta zirve yaptı. Merkez Bankası da mecbur kaldı ve faizi üç puan birden artırarak yüzde 16.50’ye çıkardı.

Ama bu adım yetmedi... Rahatsızlığın henüz başında küçük bir doz ilaçla tedavi mümkünken biz bekledik de bekledik. Dozu artırmak kaçınılmaz hale geldi.

28 Mayıs’ta bu kez sadeleşmeye gittik ve faizi de biraz daha yukarı çektik. Bu antibiyotik tedavisiydi; döviz kurundaki hastalığa şimdilik çare olmuş gibi görünüyor, ama dikkat edelim şimdilik!

İki grafiğimiz var. İlk grafiğimizde dolar kurundaki artışın nasıl göstere göstere geldiğini vurguluyoruz. Ama sanki yetkilerimiz bir seyir terasına çıkmışlar ve kurdaki bu çıkışı izlemişler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mevduat faizi yüzde 25’e, kredi faizi yüzde 35’e oturdu 01 Ekim 2018 | 1.206 Okunma Faiz arttı ama yabancı DİBS satmaya devam ediyor 28 Eylül 2018 | 531 Okunma İşte yaşınız, işte kalan zamanınız! 27 Eylül 2018 | 362 Okunma YEP’e dayandırılan hesaplamalarda akıl almaz hatalar yapılıyor 26 Eylül 2018 | 263 Okunma İşte gelir gruplarına göre harcama durumumuz... 25 Eylül 2018 | 464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar