TÜİK hiçbir şeyden çekmedi enflasyon hesabından çektiği kadar

TÜİK’in web sayfası bir bilgi deposudur, hazinedir. Söz konusu sayfada ulusal hesaplar, dış ticaret, nüfus-demografi, sağlık, ulaştırma-haberleşme, istihdam-işsizlik-ücret, inşaat- konut, tarım...

TÜİK’in web sayfası bir bilgi deposudur, hazinedir. Söz konusu sayfada ulusal hesaplar, dış ticaret, nüfus-demografi, sağlık, ulaştırma-haberleşme, istihdam-işsizlik-ücret, inşaat- konut, tarım, gelir-yaşam-tüketim- yoksulluk, bilim-teknoloji, güven endeksleri, enfl asyon, sanayi, çevre-enerji, eğitim-kültür- spor-turizm ve adalet-seçim başlıklarında toplanmış yüzlerce veriye ulaşmak mümkündür.

TÜİK ayrıca, kendisi oluşturmamakla birlikte resmi anlamda Türkiye’de hangi gün ve saatte hangi kurumun veri açıklayacağının bilgisini de aktarır. Veri yayımlama takvimine bakarak örneğin Merkez Bankası’nın hangi gün ve saatte hangi veriyi açıklayacağını öğrenebilirsiniz.

TÜİK’in web sayfasında veri tabanları bölümüne girmek suretiyle onlarca veride kendiniz için yeni seriler oluşturma olanağınız da vardır. İsterseniz bu veri setlerini anında excel formatına da dönüştürebilirsiniz.

Yani karşımızda müthiş bir veri hazinesi var. Ama kamuoyunda TÜİK denildi mi çoğumuzun aklına yalnızca enflasyon gelir. Gelir ama, o da yanlış gelir!

Bunda ne yazık ki medya olarak bizlerin de yıllar yılı kamuoyunu yanlış yönlendirmemizin de büyük etkisi var. Vatandaşın açıklanan enflasyona dudak bükmesinde yanlış bilgilendirilmiş olmasının etkisi büyük.

Pinpon topu, çekme halatı!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mevduat faizi yüzde 25’e, kredi faizi yüzde 35’e oturdu 01 Ekim 2018 | 1.206 Okunma Faiz arttı ama yabancı DİBS satmaya devam ediyor 28 Eylül 2018 | 531 Okunma İşte yaşınız, işte kalan zamanınız! 27 Eylül 2018 | 360 Okunma YEP’e dayandırılan hesaplamalarda akıl almaz hatalar yapılıyor 26 Eylül 2018 | 263 Okunma İşte gelir gruplarına göre harcama durumumuz... 25 Eylül 2018 | 464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar