Şimdi neyi ne kadar farklı yapabileceğiz?

Hani hep “Bu sistemde ancak bu kadar olur” deniliyordu ya... “Başkanlık geldi mi ekonomi şaha kalkacak” görüşü savunuluyordu ya... İşte yeni sistem geldi. Adı başkanlık değilse de yeni sisteme geçtik....

Hani hep “Bu sistemde ancak bu kadar olur” deniliyordu ya... “Başkanlık geldi mi ekonomi şaha kalkacak” görüşü savunuluyordu ya... İşte yeni sistem geldi. Adı başkanlık değilse de yeni sisteme geçtik. Aslında bu sistemi adı konmamış olmakla birlikte zaten fiilen uygulamaktaydık, o da ayrı.

Artık ekonomik atılımlar için; ülkenin daha hızlı kalkınması, büyümenin ivme kazanması, işsizliğin azaltılması ve refahın artması için; enfl asyonun düşürülmesi, faizlerin aşağı çekilmesi, döviz kurundaki artışın frenlenmesi için yurtiçi kaynaklı hiçbir engel kalmadı.

“Daha önce yurtiçinden kaynaklanan engeller mi vardı” diye soranlar çıkabilir, demek ki varmış.

Mecliste mutlak bir çoğunluk bulunmasına, Cumhurbaşkanı ve Başbakan aynı partiden olmasına rağmen, demek ki bir takım engeller varmış.

Gerçi şimdi yürütme yetkisine sahip ama yasama organında çoğunluğu kaybetmiş bir AKP var ama MHP’nin desteğiyle temel konularda sorun çıkacağı sanılmıyor.

Araba yenilendi, asfalt kaymak gibi!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mevduat faizi yüzde 25’e, kredi faizi yüzde 35’e oturdu 01 Ekim 2018 | 1.206 Okunma Faiz arttı ama yabancı DİBS satmaya devam ediyor 28 Eylül 2018 | 531 Okunma İşte yaşınız, işte kalan zamanınız! 27 Eylül 2018 | 360 Okunma YEP’e dayandırılan hesaplamalarda akıl almaz hatalar yapılıyor 26 Eylül 2018 | 263 Okunma İşte gelir gruplarına göre harcama durumumuz... 25 Eylül 2018 | 464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar