Radikal dönüşüm bekleyenler fena yanılacak

Cumhurbaşkanı seçimini Muharrem İnce bile kazansa ekonomide bugünden yarına radikal bir dönüşüm söz konusu olmayacaktı; şimdi hiç mi hiç olmayacak.Mevcut yönetimin temel ekonomik yaklaşımı zaten...

Cumhurbaşkanı seçimini Muharrem İnce bile kazansa ekonomide bugünden yarına radikal bir dönüşüm söz konusu olmayacaktı; şimdi hiç mi hiç olmayacak.

Mevcut yönetimin temel ekonomik yaklaşımı zaten belli. Adına ister beton ekonomisi densin, ister inşaat, ister yol-köprü ekonomisi... Ağırlık verilen yatırımlar bunlar. Gerçi sanayi sektöründe yatırım yapmak isteyene, üretmek isteyene sırt çevrilmiş değil elbette ama bu girişimcilerin çeşitli nedenlerle yatırıma cesaretlendirilemediği de ortada.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevcudu savunan ve geçmişte yapılanları ön plana getiren bir propaganda tercihiyle meydanlara çıkarken muhalefet adayları üretime odaklanacakları vaadinde bulundular. Hem zaten seçim meydanlarında da bu iki temel ekonomi tercihinin çatışmasını dinledik. Hatırlayalım, muhalefet adaylarından Erdoğan’a yöneltilen temel eleştirilerden biri de ekonomi konuşmadığı iddiasıydı.

Kıraathane-fabrika polemiği de bu vaatlerin özeti gibiydi zaten. Belki AKP cephesi “Nereden çıkardık şu kıraathane vaadini” diye hayıfl anmış da olabilir. Çünkü bu vaat biraz da ekonomide gelecek için yeni bir şey söylenmediğinin işareti gibiydi. Vaatler listesinde ekonomiyle ilgili yeni unsurlar pek yoktu.

Peki, olması gerekir miydi? Soru belki şöyle daha bir anlam kazanır: “AKP’nin ekonomide yeni bazı şeyler vaat etmesine gerek var mıydı?”

“Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” düsturuyla hareket eden iktidar partisi haklı çıktığına göre yeni ekonomik vaatlere pek de gerek yokmuş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mevduat faizi yüzde 25’e, kredi faizi yüzde 35’e oturdu 01 Ekim 2018 | 1.206 Okunma Faiz arttı ama yabancı DİBS satmaya devam ediyor 28 Eylül 2018 | 531 Okunma İşte yaşınız, işte kalan zamanınız! 27 Eylül 2018 | 362 Okunma YEP’e dayandırılan hesaplamalarda akıl almaz hatalar yapılıyor 26 Eylül 2018 | 263 Okunma İşte gelir gruplarına göre harcama durumumuz... 25 Eylül 2018 | 464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar