Neyse ki koalisyonla yönetilmiyoruz da her kafadan bir ses çıkmıyor!

Son tartışmayı motorlu taşıtlar vergisine yılbaşından geçerli olmak üzere yapılacak yüklü zamdan sonra yaşamaya başladık. MTV, bu yıl alınanlar hariç olmak üzere otomobillerde gelecek yıl...

Son tartışmayı motorlu taşıtlar vergisine yılbaşından geçerli olmak üzere yapılacak yüklü zamdan sonra yaşamaya başladık. MTV, bu yıl alınanlar hariç olmak üzere otomobillerde gelecek yıl yüzde 40 artırılacak. Buradan elde edilecek ek hasılatla da savunma sanayinin ihtiyaçları karşılanacak.

Zammın haklı ya da gerekli olup olmadığı bir yana, bizim üstünde durmak istediğimiz bu zamma yönelik tepkiler.

MTV zammına muhalefet partilerinin ya da otomotiv sektörünün tepki göstermiş olması gayet normal. Muhalefetin görevi bu zaten, eleştirecek. Tabii ki yalnızca eleştiriyle yetinmeyip öneri de getirecek, o da ayrı bir boyut.

Konu, vergi artışına hükümetin kendi içinden ya da yürütmenin diğer ayağı konumundaki Cumhurbaşkanlığı'ndan gelen tepkiler.

İlk tepkiyi dile getiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem oldu. Hükümetin birçok vergide artış yapmasının gereksiz ve sakıncalı olduğunu dile getiren Ertem, Maliye tarafında da gereksiz bir telaş gözlediğini belirterek şunları söyledi:

"Maliye tarafında bu telaşa gerek olmadığını düşünüyorum. Bütçe açığının GSYH'ye oranı şu anda yüzde 2, bu oran gerekirse yüzde 3'e gidebilirdi. Türkiye şu anda GSYH'ye oranla yüzde 2 bütçe açığı ile ek vergiye ihtiyaç kalmaksızın savunma ihtiyaçlarını karşılayabilir..."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mevduat faizi yüzde 25’e, kredi faizi yüzde 35’e oturdu 01 Ekim 2018 | 1.203 Okunma Faiz arttı ama yabancı DİBS satmaya devam ediyor 28 Eylül 2018 | 531 Okunma İşte yaşınız, işte kalan zamanınız! 27 Eylül 2018 | 355 Okunma YEP’e dayandırılan hesaplamalarda akıl almaz hatalar yapılıyor 26 Eylül 2018 | 260 Okunma İşte gelir gruplarına göre harcama durumumuz... 25 Eylül 2018 | 458 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar