Faiz aynı, enflasyon vurgusu daha belirgin

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz oranlarında bir değişikliğe gitmedi. Zaten beklenti de bu yöndeydi. Merkez Bankası piyasayı geç likidite penceresinden yüzde 12.75 faizle fonlamayı sürdürecek.Toplantı...

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz oranlarında bir değişikliğe gitmedi. Zaten beklenti de bu yöndeydi. Merkez Bankası piyasayı geç likidite penceresinden yüzde 12.75 faizle fonlamayı sürdürecek.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada önceki açıklamaya göre yalnızca tek cümlelik bir fark var. O fark da enflasyona yapılan vurgu.

Para Politikası Kurulu toplantısından sonra yapılan açıklamada, ocak ayındaki toplantıda olduğu gibi “Enfl asyon ve enflasyon beklentilerinin bulunduğu yüksek seviyeler fiyatlama davranışları üzerinde risk oluşturmaya devam etmektedir” denildi ve bu cümleye ek olarak şu görüş dile getirildi:

“Ana eğilime ilişkin göstergeler katılık sergilerken çekirdek enfl asyonun yüksek seyrettiği gözlenmektedir.”

Açıklamada daha sonra “Bu çerçevede Kurul, para politikasındaki sıkı duruşun korunmasına karar vermiştir” ifadesine yer verildi. Para Politikası Kurulu toplantılarından sonra yapılan açıklamalara ilk kez ocak ayındaki toplantı metnine giren bir ifade bu toplantının açıklamasında da yer aldı. Merkez Bankası ocak toplantısında “Enfl asyondaki geçici düşüşlerde faiz indirmem” diye özetlenebilecek bir görüş dile getirmişti. O ifade dünkü toplantı açıklamasına da aynen girdi:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mevduat faizi yüzde 25’e, kredi faizi yüzde 35’e oturdu 01 Ekim 2018 | 1.203 Okunma Faiz arttı ama yabancı DİBS satmaya devam ediyor 28 Eylül 2018 | 531 Okunma İşte yaşınız, işte kalan zamanınız! 27 Eylül 2018 | 355 Okunma YEP’e dayandırılan hesaplamalarda akıl almaz hatalar yapılıyor 26 Eylül 2018 | 260 Okunma İşte gelir gruplarına göre harcama durumumuz... 25 Eylül 2018 | 457 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar