Bir boykot ancak bu kadar sulandırılır

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ile yaşanan gerilimden ötürü bu ülke mallarının boykot edilmesi çağrısında bulundu. Erdoğan’ınki “yenisini almayın” çağrısıydı tabii ki....

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ile yaşanan gerilimden ötürü bu ülke mallarının boykot edilmesi çağrısında bulundu. Erdoğan’ınki “yenisini almayın” çağrısıydı tabii ki. Yoksa vatandaşa “Sahip olduğunuz Amerikan mallarını kırın, parçalayın, yok edin” demedi ki.

Aklımız sıra şov yapacağız ya. Dolar yakanlar mı ararsınız, sahip olduğu telefonu parçalayıp atanlar mı... Üstelik telefonunu parçalayan da bir milletvekili. Oy verdiniz ya da vermediniz, bu milletin vekili unvanına sahip bir kişi. Ne kadar aklıselim bir davranış değil mi!

Bir işi de şöyle hakkını vererek yapabilsek. Sulandırmadan, cıvıtmadan, yurtiçine oynamadan ve gerçek amaca hizmet edebilecek şekilde, yani karşı ülkenin keyfini kaçırabilecek şekilde.

Kendimizi o telefonu üreten şirketin yetkilileri yerine koyalım. Türkiye’ye satmış oldukları telefonlar birer ikişer parçalanıp atılıyor. Ne kadar da üzülürler değil mi!

İki ülke arasındaki sorun bir gün mutlaka aşılacak, yıllar boyu sürecek değil ya. O şirket işte o zaman hani bizim parçaladığımız telefonlar var ya, onları yeniden satacak.

Bu sıra dışı protesto yöntemini uygulayanların sayısı üçtür, beştir; önemi yok. Önemli olan bu düzeydeki zihniyetin hala varlığını koruyor olmasıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mevduat faizi yüzde 25’e, kredi faizi yüzde 35’e oturdu 01 Ekim 2018 | 1.202 Okunma Faiz arttı ama yabancı DİBS satmaya devam ediyor 28 Eylül 2018 | 531 Okunma İşte yaşınız, işte kalan zamanınız! 27 Eylül 2018 | 355 Okunma YEP’e dayandırılan hesaplamalarda akıl almaz hatalar yapılıyor 26 Eylül 2018 | 260 Okunma İşte gelir gruplarına göre harcama durumumuz... 25 Eylül 2018 | 457 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar