Yabancının da kafasını karıştırdık

Piyasaların seyri; dövizin, faizin nereye gideceği, finansal araçlar olarak nereye yatırım yapmak gerektiği gibi konularda bizim kafamız epeydir karışıktı da bakıyoruz yabancıların da kafası...

Piyasaların seyri; dövizin, faizin nereye gideceği, finansal araçlar olarak nereye yatırım yapmak gerektiği gibi konularda bizim kafamız epeydir karışıktı da bakıyoruz yabancıların da kafası karışmışa benziyor.

Merkez Bankası'nın dün açıkladığı verilere göre yurtdışında yerleşik yatırımcılar geçen hafta net 106 milyon dolarlık hisse senedi ve yine net 145 milyon dolarlık devlet iç borçlanma senedi almışlar.

Oysa yabancılar, şubat ayı başından beri, 16-23 Şubat haftası hariç, net satış yapıyorlardı. Geçen hafta ortalamasında dolar 3.85'e çıkmıştı ve bunda yabancı çıkışlarının da büyük etki yaptığı tahmin ediliyordu. Ama meğer tam ters yönde gelişme yaşanıyormuş ve yabancılar geçen hafta toplam olarak 251 milyon dolarlık alım yapmışlar.

Ancak eğer kurun seyrinin bir öncü gösterge olduğunu kabul edersek bu hafta durum pek parlak değil. Geçen hafta ortalamasında 3.85 olan dolar kuru, bu hafta ortalamasında 3.93 dolayında oluşacağa benziyor. Bu da yabancıların bu hafta yoğun bir çıkış gerçekleştirdikleri anlamını taşıyabilir. Bu haftaki gerçekleşmeyi Merkez Bankası'nın 29 Mart'ta ilan edeceği verilerle görebileceğiz.

Piyasalar şimdilik sakin

FED'in faiz artıracağı belliydi, artırımın ne miktarda olacağı da aynı şekilde biliniyordu. Dolayısıyla önceki gün açıklanan FED kararı piyasalar üstünde herhangi bir etki yapmadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mevduat faizi yüzde 25’e, kredi faizi yüzde 35’e oturdu 01 Ekim 2018 | 1.203 Okunma Faiz arttı ama yabancı DİBS satmaya devam ediyor 28 Eylül 2018 | 531 Okunma İşte yaşınız, işte kalan zamanınız! 27 Eylül 2018 | 355 Okunma YEP’e dayandırılan hesaplamalarda akıl almaz hatalar yapılıyor 26 Eylül 2018 | 260 Okunma İşte gelir gruplarına göre harcama durumumuz... 25 Eylül 2018 | 457 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar