Vur deyince öldürmek

Olay Manisa Turgutlu'da yaşanıyor. Bir AVM'de babasının yanındaki 2 yaşındaki bir kız çocuğuna 45 yaşlarında bir adam göz kırpıyor. Çocuğun babası adamı dışarı çıkarıp...

Olay Manisa Turgutlu'da yaşanıyor. Bir AVM'de babasının yanındaki 2 yaşındaki bir kız çocuğuna 45 yaşlarında bir adam göz kırpıyor. Çocuğun babası adamı dışarı çıkarıp ırz düşmanı sapık diye yer misin yemez misin girişiyor. 

Durumdan vazife çıkarmakta üstümüze yok; halkımız da babaya "yardımcı" oluyor. Linç edilmekten son anda kurtarılan adam göz altına alınıyor.

Allah aşkına kendinize gelin! Siz hiç hayatınızda bir çocuğa gülümsemediniz mi, size el sallayan bir çocuğa hiç karşılık vermediniz mi, ne oluyor böyle... Bir insanın suratına bakar bakmaz onun sapık olduğunu nasıl anlayabiliyorsunuz...

Hadi anladınız; ceza vermek size mi düşüyor? Bu ülkede hukuk sahiden tümüyle yok mu oldu? O zaman bir başka olayda da birilerinin sizi linç etmeye niyetleneceğini peşinen kabul etmişsiniz demektir.

Taksici kibarlığı

Eksiklikleri halinde ekonominin allak bullak olacağı baş tacımız, taksicilerimiz en nazik dili kullanarak rica ettiler. "Biz kırıp dökmeyiz tabii ki sağı solu" dediler... "Taşımaktan gelen gücümüzü kullanırız, taşımayız, yollarda kalırsınız, üzülürüz" diye uyardılar... "Ekmek paramıza göz koyanın gözünü oymayız tabii ki, ama lütfen" diye dil döktüler...

Ama ne oldu; kibarca uyardıkları, "Yapmayın, etmeyin, lütfen, rica ediyoruz" dedikleri halde haklarında onlarca soruşturma açıldı. Zaten hiçbir vergi avantajları yokken yeni yeni vergiler getirildi.

Yok yok; bizde kibarlık pek makbul bir davranış değil. Şöyle herkese bir güzel posta koysalardı, yolları trafiğe kapatsalardı, yıkarız yakarız deselerdi hiçbir sorunla karşılaşmazlardı.

Çiftlik Bank ve seçmen

İşin (!) başındaki kişiyi görseniz bakkal çırağı sanırsınız. Sözüm ona çiftlik kuruyor, bunun için vatandaştan para topluyor. Bir süre güya kar da dağıtıyor. Sonra 100 milyondan fazla parayla kayıplara karışıyor. İddiaya göre Uruguay'a kaçmış. 100 milyon lira neredeyse 25 milyon dolar demek, bu parayla dünyanın her yerine kaçabilirsiniz.

Bu ülke daha önce Titan'ı gördü, Jet Fadıl'ın projeleri bitmek bilmedi; hatta cennetten arsa alan "uyanıklar" bile çıktı.

Şimdi birileri "Çiftlik Bank gibi organizasyonlara para kaptıranlar oy kullanamasın" diyorlar. Böyle basit vaatlere kananların oy kullanma hakları olmamalıymış.

Basit vaatler... Aman dikkat, bu çok tehlikeli bir öneri. Basit vaatlerin kapsamına siyaseti de sokarsak seçmen bulamayız sonra!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mevduat faizi yüzde 25’e, kredi faizi yüzde 35’e oturdu 01 Ekim 2018 | 1.206 Okunma Faiz arttı ama yabancı DİBS satmaya devam ediyor 28 Eylül 2018 | 531 Okunma İşte yaşınız, işte kalan zamanınız! 27 Eylül 2018 | 360 Okunma YEP’e dayandırılan hesaplamalarda akıl almaz hatalar yapılıyor 26 Eylül 2018 | 263 Okunma İşte gelir gruplarına göre harcama durumumuz... 25 Eylül 2018 | 464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar