Genç nüfusun üçte biri ne çalışıyor, ne okuyor

İşsizlik oranı bu yıl yaz aylarının genel eğiliminin tersine bir hareketle ağustosta temmuza göre azaldı. Detayları düz yazdık zaten. Azalma yalnızca 0.1 puandı ama bu yine de pek sık rastlanan bir durum değildi....

İşsizlik oranı bu yıl yaz aylarının genel eğiliminin tersine bir hareketle ağustosta temmuza göre azaldı. Detayları düz yazdık zaten. Azalma yalnızca 0.1 puandı ama bu yine de pek sık rastlanan bir durum değildi. İşsizlik oranı takvim etkisinden arındırılmış verilere göre de 0.3 puan azalarak yüzde 11.1’den yüzde 10.8’e geriledi. Bu da gösteriyor ki, işsizlikte gerçek anlamda bir düşüş sağlanmıştı.

Yani işsizlikte genel anlamda olumlu bir gelişme var. Bunda hem istihdam seferberliği etki yapmıştır, hem üçüncü çeyrekte çok yüksek geleceği konusunda hemen herkesin görüş birliği içinde olduğu büyüme etkide bulunmuştur.

Ama ağustosta gerçekleşen bu olumlu gidiş, Türkiye’nin işsizlikle ilgili temel sorunların üstesinden geldiğini tabii ki göstermez.

İşsizlik sorununun aşıldığını söyleyenlere etrafl arını iyi gözlemelerini ve üniversiteyi bitirdiği halde bir türlü iş bulamayan gençlerin psikolojilerini anlamaya çalışmalarını öneririz.

Bir önerimiz daha var. Hani zaman zaman öğretmen atamaları için kura çekilir ya, o gençlerin yüzündeki ifadeye iyi bakmalarını... Atanan, ataması yapıldığı için sevinçten gözyaşı döker, atanamayan yine hayal kırıklığı yaşadığı için. Üstelik atanan da en ücra dağ köyüne, Güneydoğu’nun çatışma ortamına gitmeye razıdır.

Üçte bir boşta

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mevduat faizi yüzde 25’e, kredi faizi yüzde 35’e oturdu 01 Ekim 2018 | 1.206 Okunma Faiz arttı ama yabancı DİBS satmaya devam ediyor 28 Eylül 2018 | 531 Okunma İşte yaşınız, işte kalan zamanınız! 27 Eylül 2018 | 360 Okunma YEP’e dayandırılan hesaplamalarda akıl almaz hatalar yapılıyor 26 Eylül 2018 | 263 Okunma İşte gelir gruplarına göre harcama durumumuz... 25 Eylül 2018 | 464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar