15-24 yaş arası her 100 gençten 2'si okuma yazma bilmiyor

Türkiye İstatistik Kurumu son yıllarda istihdamla ilgili ilginç veriler oluşturuyor. Aslında bu veriler bize istihdamın ötesinde Türkiye'nin eğitim sisteminin sonuçlarını da ortaya koyan bir anlamda büyük...

Türkiye İstatistik Kurumu son yıllarda istihdamla ilgili ilginç veriler oluşturuyor. Aslında bu veriler bize istihdamın ötesinde Türkiye'nin eğitim sisteminin sonuçlarını da ortaya koyan bir anlamda büyük fotoğrafı gösteriyor.

İşsizlik geçen yıl önceki yıla göre geriledi, bunun nasıl gerçekleştiğine ilişkin bir takım kuşkular da yok değil, ama görünürde bir gerileme var. Tümüyle sağlıklı bir gerileme olsa bile işsizlik hala Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olmaya devam ediyor. İşsizlik oranı, istihdama ilişkin verilerin hep göz önünde bulunan, hep izlenmekte olan yönü.

Bir de biraz önce de belirttiğimiz gibi yeni yeni oluşturulmaya başlanan ve Türkiye'nin içinde bulunduğu çarpıcı gerçekleri suratımıza vuran detaylar var. 2014 yılından itibaren oluşturulan bu yeni veri seti, yaşları 15-24 arasında bulunan genç nüfusun eğitim ve istihdam durumunu ortaya koyuyor.

Türkiye olarak genç nüfusta işsizliğe alıştık ne yazık ki. Üniversite mezunlarındaki yüksek işsizliği de normal karşılar hale geldik.

Ama bu verilerde bir detay var ki, ne alışmak mümkün, ne makul bulmak, ne olağan karşılamak...

Bu devirde bu oran!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mevduat faizi yüzde 25’e, kredi faizi yüzde 35’e oturdu 01 Ekim 2018 | 1.206 Okunma Faiz arttı ama yabancı DİBS satmaya devam ediyor 28 Eylül 2018 | 531 Okunma İşte yaşınız, işte kalan zamanınız! 27 Eylül 2018 | 360 Okunma YEP’e dayandırılan hesaplamalarda akıl almaz hatalar yapılıyor 26 Eylül 2018 | 263 Okunma İşte gelir gruplarına göre harcama durumumuz... 25 Eylül 2018 | 464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar