Tekrar yazıyorum!

Geçenlerde bir haber sitesinde 28 Şubat mağdurları için bir özel haber yayınlanmıştı. Bu fakirin de şahsen daha evvel bu köşede dile getirdiği gibi çocuk yaşlarda 28 Şubat sürecinde hapse girmiş ve...

Geçenlerde bir haber sitesinde 28 Şubat mağdurları için bir özel haber yayınlanmıştı. Bu fakirin de şahsen daha evvel bu köşede dile getirdiği gibi çocuk yaşlarda 28 Şubat sürecinde hapse girmiş ve halen içeride bulunan insanlar var. Sadece çocuk yaşta girenler değil yetişkinlerden de bu durumda olanlar var.

Sanırım 99 yılındaydı. Ecevit’in inisiyatifiyle bir genel afla hırsızı, katili kim varsa dışarıya salınmış ama 28 Şubat mağdurları bu aftan yararlanamamıştı. Sonrasında da bu çok mümkün olmadı. 15 Temmuz’la hesaplaştığımız bu kritik zaman diliminde özel yasayla mı olur, yeniden yargılamayla mı olur, Cumhurbaşkanı affıyla mı olur, ne yapılıp ne edilip bu insanların bir an evvel cezaevinden çıkarılmaları gerekiyor. İmam-Hatip Liseleri önünde çalınan-gasp edilen haklarını geri almak için gösteri yapmaktan başka suçu olmayan bu insanlar hırsızlardan katillerden daha mı az değerliler, yoksa daha büyük mü bir suç işlediler? Sıradan insanların ne günahı vardı? Bu insanlar içerideyken elini kolunu sallayarak dışarıda gezen büyük cürüm sahiplerini ne yapmayı düşünüyorsunuz? Bu noktada bütün devlet görevlileri sorumludurlar. Hele de inançlı, muhafazakar olduğunu bildiğimiz, en basitinden 28 Şubat’ı yaşamış ve bir şekilde mağdur olmuş siyasetçilerden adım atmalarını bekliyoruz.

Lütfen bırakın şunu bunu da bu insanlara sahip çıkın! Adaletin tesisinde yaşanan her gecikme kamuoyu vicdanını yaralar ve adalete, hukuka olan güveni kökünden sarsar. O çok önemli devlet görevlerimiz nasıl olsa bir şekilde yerine getirilir. Bu insanlara sahip çıkmak da bir vicdan ve kardeşlik görevidir, her şeyden önemlisi hukuki bir ödevdir. Sadece 28 Şubat mağdurları değil benzer şekilde mağdur olmuş, hakkı yenmiş kim varsa hakkı iade edilmeli, belki bunun için özel bir komisyon kurulmalıdır. Dağda silah bırakan eşkıyaya genişlik sağlayan devlet elbette meşru protesto hakkını kullanmaktan başka suçu olmayan mazluma da el uzatır diye düşünüyoruz.

***

Kudüs Meselesi

Kudüs krizi çıktığından bu yana yani birkaç haftalık zaman dilimi içerisinde olayların gelişiminden şöyle bir intiba edindim. Bu iş sadece İsrail’in terörist ve yayılmacı anlayışıyla açıklanacak bir şey değil. Öte yandan hırçın emperyalist ABD’nin de çılgınca girişiminden daha fazla bir şeyler var sanki işin içinde. Anladık, Trumph da bir kukla. Ona bu açıklamayı yaptıran lobi ya da güç elbette büyük hesaplar peşinde.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Karşılıksız aşk ve siyasetin sitcom’u 01 Ağustos 2020 | 214 Okunma Bu zamana kadar neredeydiniz? 30 Ağustos 2018 | 153 Okunma Memlekete Dolar, Euro, Yuan, Ruble, Dinar Akıtacaksak 22 Ağustos 2018 | 7.087 Okunma Sarışın Şeytan (D.T) ve Ortakları: 'M.L, M.S, G.S' 15 Ağustos 2018 | 5.205 Okunma Aptal ABD ve Aptal Uşakları! 08 Ağustos 2018 | 220 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar